EM kvinner og Youth i Varallo Sesia

 

En del av de tallrike norske deltakerne! fra venstre: Sondre Gilje Haga, Anders Paulsen, Hanne Haga(supporter),bak: Martin Karlsen og Ib Vegard, Marita Christiansen, Julian Berntsen, Sverre, Eilef og Anders Lundevold (bak), Nikolai Kristiansen,Marus Dammyr(bak), Ingvild Webb Dahl, Håkon Pedersen, Joa Hindren og Adrian Frager (supporter!).foto: takk til Ingvild!

Kvinneklassene og Youth innledet helga på den første av to EM-dager denne påska. I kvinneklassen var det ny seier til Laia Sanz (2 prikker), bak var det Becky Cook som trakk lengste strå med Emma Bristow i hælene. De britiske jentene knivet om sølvet i hele fjor, og ser ut til å holde forspranget. Med henholdsvis 13 og 19 prikker er de langt foran nestekvinne Sandrine Juffet (Frankrike – 40 prikker) og Theresa Bauml (Tyskland- 48 prikk). Theresa var dagens store og overraskende lyspunkt: Hun er bare 14 hvis startlista står til troende, og i det siste EM-løpet i fjor ble hun nr 21. Snakk om framgang!

Becky Cook, Laia Sanz og Emma Bristow kledde igjen kvinnenes seierspall. Foto: Lundevold

 

Flere norske i sving i dag, blant jentene kjørte Ingvild Webb Dahl og Marita Christensen, i klassen internasjonal. De synes nok seksjonene var vanskelige, og endte begge med over 100 prikker, men ble forhåpentligvis ikke skremt fra å reise ut igjen.

Jamie Busto vant Youth-klassen. Foto: UEM Press

I Youth-klassen var spanske Jaime Busto (Beta) best med 27 prikker, deretter fulgte Iwan Roberts (Storbritannia) med 31 og Franz Xaver Kadlec (Tyskland,34) -alle disse hevdet seg bra i klassen også i fjor. Julian Berntsen endte på 19 plass med 100 prikker, og tenker nok å komme sterkere igjen. Youthklassen fikk også kjenne på hva været har å si, da det kom kraftige ettermiddagsbyger på andrerunden.
(De øvrige norske gutta deltok i klassen internasjonal, med enklere spor)

I Youth Internasjonal ble det trippel hjemmeseier til Italia ved Marco Fioletti (Scorpa) foran Luca Corvi (Beta) og  Davide Delucchi (Beta) . Beste skandinav ble svenske Tobias Johansson på 7.plass, med 56 prikker mens Sondre Gilje Haga ble beste norske på 25.plass med 90. Videre fulgte også Anders Paulsen og Nikolai Kristiansen noen plasser bak. Også her meldes det om løyper som var både vanskelige og kanskje litt uvante for oss nordmenn – om morgendagens seksjoner har vi fått melding om at de ser fine ut, med mye løsmasser.

Resultater
Youth                                   Youth seksjoner 
Kvinner                               Kvinner seksjoner
Youth International        Seksjoner
Kvinner International    Seksjoner

Hjemmeside Motoclub Valsesia 

 I morgen er det flere norske deltakere i sving når junior og seniorkjørerne skal i ilden. I depotet sørger bakkemannskapene for næring og god stemning! Værmeldingen (YR) spår sol og behagelig med varmegrader – får håpe det slår til!

Cato Karlsen svinger grillklypa og disker opp med kjøttmat når gutta kommer sultne ut av skogen! Foto: Bjørn Berntsen