Åpent løp/regioncup Øst 2 oktober

mange blide fjes i rekrutt D i dag, selv om en del av seksjonene og transporten ble en hard prøve!

Dagen etter lag-NM ble det kjørt åpent løp for alle klasser, og en hel del av de langveisfarende hadde benyttet sjansen til å ta med også yngre førere på tur.

Denne Kleivebussen er ny av året. Den har gått i kombinert passasjer-og last-transport i Sogn, og passet perfekt for klubben. Får plass til 16 sykler!

Kleive stilte for  med hele 8 førere, der mer enn halvparten ikke kjørte løp.  De rapporterer også om vekst, og har visse planer om også å  stille veteranlag etter hvert. Klubben har jo kjøpt seg ny buss, som brukes aktivt på turer og er et stort bidrag til klubbmiljøet.

Trialavisas redaktør var dommer i dag, i seksjon 4 C/D/rekrutt, og har dermed et litt begrenset inntrykk av løpet. Men det som er sikkert er at ungene er fulle av tæl, og skikkelig flinke til å kjøre1 Også de som etterhvert endte opp med mye 5-ere på kortet har jo gjort en kjempejobb bare med å komme seg rundt både seksjoner og transporten, dytte sykkel og gjøre så godt de kan. Trialavisa kan bekrefte av fersk erfaring at det er slitsomt  å dytte og bære seg fram. Sett i forhold til kroppen er det jo dessuten en del av kjørerne som har sykler som sikkert er nesten dobbelt så tunge som seg sjøl – tenk dere hvis vi voksne fikk utlevert noe med styret i brysthøyde, setet godt opp i skrittet og som veide 150-200 kilo?  
Noen var ekstra uheldige, som Martin Svendsen fra Asker: han kom noenlunde hel gjennom seksjonene, men kræsja med kompisen og endte med både hjulspor og full bandasje på armen!

Bildet viser Martin Svendsen (11)med bandasjert arm og ispose
Martin fikk god service med full bandasjering og ispose, men kommer nok til å kjenne dette en stund!

Noen førere benyttet sjansen til å gå opp en klasse på tampen av sesongen, og i eliteklassen var det flere nye navn. Hverken Henrik Haga, Andreas Fagertun  Dammyr eller Marius Dammyr er til vanlig å finne her, men tenker vel på opprykk? I A finner vi ellers Kristian Suren på pallen, det har etter det Trialavisa kan se ikke skjedd før i klassen – og Eiker hadde kanskje vært tjent med å sette han inn på seniorlaget!
Seksjonene var jo bygd om etter lørdag, og noen var kuttet. Ut fra prikktallet var det en del lettere, men det våte været gjorde sitt til å gjøre det glatt nok. Ib Vegard vant elite med bare 1 prikk, Jo Inge Ørka var best i A med 13 og vinner i B Mats Emil Mossefin hadde 11, så i dette seksjonssettet var det lite å klage på.  

De som hadde det hardt var nok D-førerne, og en pappa som sjøl hadde  gått bokstavelig talt på trynet på transporten mente at dette gikk over grensen..
Men altså: mange blide fjes å se etter løpet likevel! 

Resultater:    Åpent løp       Regioncup Øst 2011 sammenlagt 

PS:  Dommerne ble meget godt behandlet av arrangøren. Vi fikk god frokost, kaffe med ut i skogen og attpåtil gryterett når vi kom inn. Liknende gleder har jeg opplevd i andre løp. Det anbefales sterkt å melde seg som dommer når det trengs.
( Og dessuten kanskje å la være drikke både en termos kaffe og brus når du skal stå innenfor et begrenset område uten pause i en del timer 🙂 )