Hjemmeseier til juniorene på OMS!

Connie var raskest på pallen med champagnekorken, men Lene tok hevn i etterkant!

OMS trialklubb var vertskap for årets lagNM, og gledelig nok gikk arrangørklubbens lag helt til topps i juniorklassen, foran Riska Motorsykkelklubb og Vestkant Trial.  På laget kjørte Martin Karlsen, Joakim Sætre, Julian Berntsen og Daniel Berntsen- Martin også beste fører i klassen, med bare 3 prikker totalt. At arrangørklubben er i framgang vises også på deltakerlistene der de stilte med hele 3 juniorlag – i likhet med Riska. 

I seniorklassen ble Sørlandet mestre igjen, men Eiker fulgte dem lenge og ledet med noen prikker etter første runde! Mesterlaget besto av Mardon Moi, Geir Børre Pedersen, Vegard Wigstøl og Petter Wigstøl. Eiker hadde bare tre førere på laget, slik at alle ble tellende: Ib Vegard K. Andersen, Kristoffer Leirvaag og Marius Christiansen.  Dette er en relativt stor ulempe, og hvis Eiker får opp en kjører til kan de virkelig true sørlendingene.
Spenning var det også om bronsen: Etter første runde lå Hobøl og Skodje likt, men Hobøl var ett av lagene som maktet å kjøre seg ned mot slutten og dro i land en ny medalje. Skodje har fått en oppblomstring, også fordi Kenneth Urke Larsen er tilbake i miljøet. Han har jo deltatt  både på suksessrike Skodjelag i NM og representert Norge i Lag-VM for en del år tilbake. Terje Glomset får jo nå  trent skikkelig på Motorsportskolen, og Jonas Velsvik (17) og Michael Yoo Ellefsen (18) er unge førere, så dette kan være et lag for pallen ganske snart.  

Hobøls jentelag var  i en klasse for seg, og hadde bare 11 prikker tellende, Lene Dyrkornvar støheten selv og fikk bare 3. ( Hun var ellers spesielt fornøyd med å ha tatt innersvingen på veterankjører Helge Ruden!) Laget besto av Lene, Helene Sørlie og Marte Henriksen – altså 3/4 av kvinnenes eliteklasse i Norgescupen.
Vestkantjentene tok sølv, men selv om de kjørte svært godt ble det mer enn 3 ganger så mange tellende prikker. Klubben deltok imidlertid med samme lag sist, og har både knappet inn på forspranget og klatret på listene. Når og hvis Connie kommer tilbake i god trening kan hun kanskje true Lene igjen, og resten av laget kan sikkert heve seg! Bronsen gikk til Trøgstad, som i fjor, og på fjerdeplass finner vi «nykomlingene» Randaberg mens Hobøl 2 inntar siste plass på lista.  

I veteranklassen klarte Sørlandet å vippe Hobøl ned fra toppen av pallen. Laget er nytt, og relativt ungt til veteraner å være: Ørjan Våge, Jon Kevin Nilsen, Trond Andersen og Tor K Pedersen. Hobøls Team Yamaha måtte se seg slått, spørs om de ikke kommer til å vurdere å investere i mer moderne kjøretøy! Et forslag var å innføre en samlet alder for sykkel og fører som krav, men da hevdet Sørlandet at det samme eventuelt skulle gjelde vekt på sykkel og fører, og mente at det de eventuelt skulle hatt i ungdoms-handikap ville gå opp i opp med lagets alderstillegg rundt livet 🙂    Her er det rom for kreative forslag til Motorsportkonferansen!       

Resultater:    Kvinner    Senior    Junior    Veteran    Lag utenfor konkurranse  

Flosta Trialklubb vant klassen for orginalitet og godt humør. Majones fra venstre: Ole Kristian Sørensen, Martin Fjermedal og Thomas Sørensen. Kaviar og lagleder: Audun Sørensen

Trialavisa har regnet sammen en uoffisiell klubbrangering der lagene tildeles poeng etter samme skala som i Norgescup slik at både bredde representert ved mange lag og nivå teller med:
Samlet poeng ( Kvinner – senior – junior – veteran)
1: Hobøl Motorklubb            81  (20+11 – 15 – 13+3 – 17 )
2: Sørlandets Trialklubb     50 ( 0 – 20 – 10 -20 )
3: Trøgstad  KFUK/KFUM 42 (15-0-11+1 – 15 ) 

Flere bilder hos Kristiansand Trialklubb (ekstern lenke)