Spania vant kvinnenes TdN – Norge holdt sjetteplassen

 

Som ventet var det Spania og Storbritannia som gjorde opp om seieren i kvinnenes lag VM. Lagene var på papiret ganske jevne, med Laia Sanz, Sandra Gomez og Mireia Conde hos Spania vs  Emma Bristow, Becky Cook og Hannah Styles for Storbritannia. De siste 5 årene er det bare disse to nasjonene som har seiret: Storbritannia i 2006,2007 og 2009, Spania i 2008 og 2010.

Etter første runde ledet Storbritannia knapt, riktignok godt hjulpet av Laia Sanz’ minder som fikk gult kort og 5 for å gå inn i seksjonen uten tillatelse. (disse prikkene står ute til høyre under «YC» i resultatlista). På andrerunden var det større forskjell: Laia og co fikk bare 5 tellende prikker,  tok inn ledelsen og vant til slutt med 18 mot Storbritannias 23.  Tyskland slo Frankrike greit i oppgjøret om bronsen, deretter fulgte Italia som også i år ble for sterke for de norske jentene. Lista ble dermed en blåkopi av fjoråret.  Det er likevel oppløftende at de norske jentene nå var mye nærmere Italia på 5te plassen enn i fjor. Spesielt Lene kjørte godt, og de andre kommer også etter sies det på telefon fra Tolmezzo!

Resultater

Bilder hos TrialsCentral    TodoTrial

I morgen er det guttas tur. De skal jo kjøre i høyeste klasse, men etter det som rapporteres er det god stemning og ikke fullstendig avskrekkende seksjoner. Tre av de fire har kjørt en VM-runde i Tolmezzo for et par år tilbake, og flere av  seksjonene likner på sporet fra dengang. Hittil har været i Tolmezzo vært nesten i overkant godt for nordmenn, men søndag er det meldt rene skybruddet, nesten 60 mm nedbør  – men mye kommer kanskje etter løpet.. 

I herrenes TdN deltar i alt 22 nasjoner, seks i den gjeveste klassen  «World» der VM avgjøres, og 16 i klassen «Trophy». Norge vant jo den siste i fjor, og ble belønnet med en plass blant de store. 
Lagoppstilling alle deltakende lag hos TrialsCentral

Laia deltok også i junior VM Tolmezzo i 2008, der dette bildet er tatt. Foto: Sara Hemmer

En kommentar om “Spania vant kvinnenes TdN – Norge holdt sjetteplassen”

Det er stengt for kommentarer.