Laia vant i Tolmezzo, Lene nummer 16.

Laia Sanz vant også den siste VM-runden overlegent, med bare 7 prikker. Det ble en forholdsvis jevn neste kamp om de neste plassene, og denne gangen var det Becky Cook som var sterkest. Med 16 prikker fikk hun årets beste plassering, foran Sandrine Juffet(19) og Emma Bristow (22). Emma har blitt nummer to i begge de tidligere rundene i år, og beholdt også såvidt andreplassen sammenlagt.

Det var svært varmt under løpet – de norske gutta som ankom i går meldte om 27 grader langt utpå kvelden, mye mer i sola og midt på dagen.
Lene Dyrkorn har ikke kjørt de første rundene i år, men var klart beste norske utøver på 16 plass. Med 64 prikker skilte det heller ikke så mye opp til de nærmeste poengplassene. Nå er det ingen som kan beskylde Lene for å mangle rutine: Hun kjørte sine første VM-løp i år 2000, har nå kjørt 15, og har en sjetteplass sammenlagt i 2003 som best resultat. (De som ikke syns 15 VM runder er så mye må huske på at jentene bare har tre runder hvert år!) Sammen Camilla Dybedahl (nr 22 i dag) og Helene Sørlie (nr 29) skal jentene kjøre sitt lag-VM i morgen lørdag. Norge har jo en ærerik fortid som lag, med seier for 10 år siden og en 2.plass i 2002. Nå har jo resten av verden heldigvis kommet etter slik at både bredden og nivået på jentesida er betydelig økt samtidig som Norge har hatt et generasjonsskifte. Inneværende år blir det nok ingen topp-plassering, men jentene har alle muligheter til å nå opp til sitt eget beste – så får vi tro den økte bredden vi nå ser i Norge gir resultater om noen år.

Resultater: VM-runden i Tolmezzo               Sammenlagt 2011

Mer om løpet og bilder på TrialsCentral