VM-runden i Japan : Bou-Raga-Fujinami

Den første av de to VM-rundene i Japan er kjørt i dag, med 15 seniorkjørere til start men ellers bare en liten håndfull tilreisende og noen lokale kjørere i de andre klassene.  Løpet gikk bare knappe 10 mil fra Fukushima , der det seinest for drøye 2 uker siden ble varslet om høye strålingsnivå. Cabestany ble dermed hjemme, og satte vel i praksis seg selv utenfor kampen om den siste plassen på sammenlagtpodiet, James Dabill og Dougie Lampkin kjørte heller ikke.

Toni Bou tok en ny seier, bare en prikk foran Raga (hhv 31 og 32), deretter fulgte Fujinami (64) og Fajardo(65).
I juniorklassen vant den eneste langveisfarende deltaker, Gianluca Tournour (ITA) – de øvrige 6 var japanere som ikke reiser til løp i Europa. I Youth var det 4 deltakere og 3 fullførende – Jack Sheppard vant igjen, foran Jesus Martin og Ignacio Martin. Når Jack Sheppard har fullført morgendagens løp vil han dermed i praksis også ha vunnet Youthklassen sammenlagt, ettersom hans nærmeste konkurrenter ikke deltar denne helga.