Lang dag i Andorra: Håkon nr 13, Kristoffer på 19. plass

Toni Bou i fjellsidene i Andorra
Det er fantastisk terreng i Andorra. Toni Bou. Foto: G2FMedia

Det ble trangt om kjøretid i dagens VM-runde i Andorra. I seniorklassen fikk nærmere halvparten av kjørerne tidsprikker, og med unntak av sistemann – som antakelig klipte litt- var det bare en kjører som var under 4.50.( NB: det er fem timers kjøretid og 30 seksjoner!)  I junior var gjennomsnittlig kjøretid blant de 20 første  ca 4.53.30, og da er det en som trekker godt ned! Mye stress med andre ord,  og i høyden og ikke minst varmen ble nok dette en stor fysisk påkjenning. En rutinert kjører som Emil Gyllenhammar (som jo har ord på seg for å ikke gi ved dørene i køen!) fikk hele 9 tilleggsprikker.

Heldigvis var det nok gjort en del lettere for juniorene i dag enn det var under EM lørdag. Vinner lørdag hadde 70 prikker, mens Alexandre Ferrer søndag nøyde seg med 29. Alfredo Gomez ble andremann begge dager, men søndag med bare 33 prikker. Han leder også overlegent sammenlagt sjøl om seiersrekka ble brutt! Håkon Pedersen fikk en ny 13.plass, men igjen: det er et stykke oppover til en plass blant de 6-8 beste, men det er ingen avgrunn.. Kristoffer Leirvaag kom inn på 19. i dag, men fikk også betraktelig færre femmere og prikker enn lørdagen. Med 9 tidsprikker ble det 16.plass på Emil Gyllenhammar, som ellers kjørte jevnt med Håkon.

Førsteplassen i VM-klassen byr ikke så ofte på overraskelser: Toni Bou vant overlegent, denne gangen foran Fujinami, Raga og Cabestany. Årsbeste for Fujinami med andre ord,og ellers har jo de nestbeste kjørerne byttet på plassene 2-5 hele sesongen slik at det kan bli jevnt om de to «ledige» pallplassene sammenlagt. Stillingen nå: Bou 95, Raga  80, Cabestany 75 og Fujinami 69.

I Youth tok Eddie Karlsson en ny pallplass, bak Jack Sheppard og Cedric Tempier. Way to go!

Resultater:   VM       Junior       Youth
Reportasje med bilder hos TodoTrial

Fujinami opp de tørre steinene
Årsbeste for Fujinami, og Montesas første dobbeltseier for sesongen! Foto: G2F Media
Laia sanz fikk 11.plass i juniorklassen, som også er årsbeste for henne i klassen. Foto: G2F Media