NC 3 Trøgstad: Regn, regn..

Positivt angående  resultatlista: det er feil i registrerte prikker i enkeltseksjoner, men arrangøren har kontrollert at totalt antall prikker er korrekt. Rangering er derfor riktig.
Dette må likevel minne førerne på å sjekke skikkelig når listene blir slått opp! Feil som oppdages etter protestfristens utløp vil ikke bli rettet.

Vått og gjørmete i Trøgstad
Det var vått i Trøgstad denne helga..

For utøverne fra Nordvestlandet startet hindringene lenge før de kom fram til helgas norgescup i Trøgstad. Regnværet som har hjemsøkt Sørnorge de siste dagene skapte store problemer.
Først stengte et ras veien i Romsdalen. Den ble åpnet relativt tidlig på formiddagen, men på Åndalsnes kom beskjeden om at det var stengt i Gubrandsdalen. Noen fikk en feilaktig beskjed om at det var ventet åpning, og kastet bort tid på Sel før de snudde, andre svingte rett venstre på Dombås og kjørte mot Hjerkinn. Det var jo ikke skiltet omkjøring noe sted, veier ble stengt  i høyt tempo og telenors mobilnett var nede, men på litt ulike vis kom faktisk kjørerne fram, med hjelp fra radio og  lokalbefolkning, og for de heldige også internett på mobiler og iPader.  Gjennom Folldal, forbi Femunden, og via småveier mot Elverum tar det godt over 12 timer fra Skodje til Trøgstad! 

Det kraftige regnværet skapte også problemer for arrangøren: En seksjon måtte grøftes med traktor fredag kveld fordi den ble oversvømt, deler av transporten ble flyttet, noen seksjoner ble kuttet og nye bygd, og kjøretida ble utvidet med en halvtime.
Det ble tildels ganske vanskelig, som også seksjonsanalysen viser.  

Med lang transport og lange seksjoner ble løpet en kraftprøve. For de minste var det nok i meste laget, en rekruttkjører mente at det aller vanskeligste i hele løpet var transporten til seksjon 2 eller kanskje et sted oppe i skogen. det var også i disse klassene en del som brøt løpet, ellers var det få med problemer og alle klarte kjøretida. Resultatene bød ellers på få store overraskelser, men klassene er tildels jevne slik at de beste kjørerne bytter litt på plasseringene. I KB var det et hyggelig gjensyn med Inger Emma Nylund som jo har dominert klassen tidligere men ikke kjørt løp i år. 

Resultater hos Trøgstad Trialklubb      Foreløpig sammenlagt NC etter 3 runder  (NB: i år kan en runde strykes) 

Reportasje i Smaalenenes Avis

Løpet i tall:
Alle de tilstedeværende forhandlerne meldte om rekordsalg av regntøy, og GasGas solgte ut hele lageret av papaplyer..
153 påmeldte fra 30 klubber, 131 stilte til start. Nesten like mange i arrangørstaben!  
Arrangørklubben var også den største, med 20 deltakere.
 6 ulike merker, ettersom Ossa,Yamaha og Montesa er representert! – Flest GasGas med 64.
Dagens raskeste førstrunde: Arild Norum (trim B), som startet 9.23 og ville komme i fase med sønnen Ivar (start 10.56)  så han kunne være minder.
Dagens raskeste med presisjon: Ikke uventet Ib Vegard Andersen. Han kjørte på 3.25, mer enn to timer raskere enn resten av elitegutta!! En nyttig egenskap når han kommer ut internasjonalt, der det er et ekstremt tidspress.

Neste løp forHåkon Pedersen,  Ib Vegard Kaasa Andersen og  Kristoffer Leirvaag er EM/VM i Spania.
Sjekk dette løpets blogg med bilder av seksjonsbygging o.a.  

Bilder fra løpet (foto: Sara Hemmer) 

Flere bilder hos Vidar Larsen (Facebook)

Sara Hemmer

En kommentar om “NC 3 Trøgstad: Regn, regn..”

Det er stengt for kommentarer.