Norgescup på Kleive: Vante vinnere, men også overraskelser i eliteklassene

Lars Holland Mork under LagVM 2007

Norgescupen på Kleive bød på overraskelser i eliteklassene både for kvinner og menn. For jentene var den største og mest gledelige nyheten at det var hele fire deltakere, som vel ikke har skjedd siden 2006. Både nykommerne Camilla Dybedahl og  Helene Sørlie og mer A-erfarne Marte Henriksen havnet et stykke bak vinner Lene Dyrkorn, men klarte seg tross alt gjennom med æren i behold. Camilla på 2.plass kjørte med 107 prikker for øvrig likt med pappa Roy i A-sporet, så her kan det bli hard kamp om familiemesterskapet! 
I eliteklassen for herrer vant Mardon Moi med 29 prikker, men han ble fulgt til døra av Martin Hemmer(31), Ib Vegard Andersen(33) og dagens comeback Lars Holland Mork (33). Håkon Pedersen lyktes med andre ord ikke like godt som i åpningsløpet han vant, men her kan nok et hardt reise- og løpsprogram i det siste være noe av forklaringen. Dagens sinteste? Ib Vegard, da han fikk 5 fordi minderen gikk inn i seksjonen uten tillatelse fra dommeren?

Trippel Riska i A
I A-klassen var det også betydelig vanskeligere denne helga enn på Karmøy. For å illustrere: Sander Meling vant med 42 prikker- som ville vært en 16 plass i NC 1, der Thomas Røssnes var best med 8 prikker.  Også i A var det omrokkeringer, både på startlistene  ettersom Røssnes manglet, og på resultatlista. Setesdal-kameratene fra Riska, Sander Meling og Henrik Haga, tok dobbelseier i et svært jevn oppgjør, med Ole Bård Madsen hakk i hæl. De tre på pallen endte til slutt på  henholdsvis 42,43 og 44 prikker, og også videre på lista er det tett. Ole Bård Madsen utnevnes også til dagens klatrer, etter å ha gått fra 11.plass sist til 3.plass i Kleive!
Dagens gladeste? Kanskje Mats Amundsen (OMS) på 4.plass, som ikke har kjørt Norgescup på en stund, og vel aldri vært i nærheten av toppen?

Færre deltakere i B-sporet
B-sporet har samlet relativt mange deltakere i det siste, men denne gangen hadde det tyntes kraftig i rekkene både i gutte- og jenteklassen. Synd for de dyktige arrangørene på Kleive, og synd for deltakerne som ikke fikk brynt seg i løypene! Thomas Selde Sørensen fra Flosta vant jo flere norgescupløp i C sist sesong, og nå gikk han også helt til topps i B-klassen.  KB  ble vunnet av Erika Melchior  fra Valldal foran arrangørklubbens Siv Tove Vassdal Nilssen og Silje Østlie (Horten)

C ble vunnet av Anders Paulsen(Riska) foran Oliver Bjørkevoll Blø(Kleive) og Henning Norum (Hobøl), D av Daniel Tangen(Riska) foran Andre Urkedal Johansen (Skodje) og Martin Andreas Hagen(Skodje).

I klassene C og D var det minimal deltakelse, uten at vinnerne er mindre verdige av den grunn. Trialavisa har tidligere lett optimistisk skrevet at dette jo ikke nødvendigvis betyr at rekrutteringen har sviktet, det kan være at disse utøverne i 13-14 årsalderen ikke prioriterer lange reiser ettersom løpstilbudet lokalt er blitt bedre. Noe som kan styrke dette er at sist sesong startet over 30 ulike kjørere i Norgescup C, men bare 3 av dem kjørte alle fem rundene, 2 kjørte 4 runder og resten 3 eller færre. Resten av sesongen viser forhåpentlivis en liknende tendens i år, og på Kleive var det i hvertfall bare 2 av de 5  deltakerne i C  og 1 av 4 i D som også deltok på Karmøy.

På jentesida var derimot de fleste på plass, med unntak av vinneren på Karmøy Thea Holte Sangedal, og til gjengjeld var Henriette Andersen kommet til så deltakertallet ble opprettholdt.  Vinner ble Julie Sandanger (Vestkant Trial) mens Maritha Christensen (Gjerstad) kjempet seg foran Linda Hjell(Hobøl) i et jevnt oppgjør der de lå likt etter første runde.

Resultater   Bilder  (ekstern lenke -John Magnus Hammervold)