Raga vant i Frankrike foran Fajardo, Håkon nr 14.

Raga vant dagens VM-runde i Breal Sous Montfort. Det burde ikke vært overraskende, men Toni Bou har vært så overlegen at det kjennes som en liten sensasjon når han i dag måtte nøye seg med 3.plassen.
Jeroni Fajardo åpnet jo VM-sesongen med en 5.plass, men trives tydeligvis bedre og bedre på OSSAen! 26-åringen hadde nettopp 10-års jubileum som kjører i den gjeveste klassen, har bare en VM-seier hittil i karrieren – og det hadde vært utrolig moro om den uvanlig hyggelige spanjolen skulle klare å klatre helt til topps igjen!
Med 22 ,24 og 27 prikker på de tre på podiet ble det jevnere enn på lenge. I forhold til de to andre kjørte Bou en svakere 2.runde med to femmere, og ble da forbigått av Fajardo, som nøyde seg med 7 prikker – det samme som vinneren.  Trialscentral skriver ellers at det ble idømt flere femmere på grunn av berøring av pil, en regel som jo ble strengere foran denne sesongen, og særlig Cabestany fikk merke dette på kortet. Det visstnok også lagt inn protest, som imidlertid ikke ble tatt til følge.

Og Lampkin? Han kjørte ikke – det er første gang siden 1993!!

Les mer om løpet på Trialscentral
Sammenlagt leder nå Bou foran Raga og Cabestany, mens Fajardo klatret opp til 4.plassen.

I juniorklassen var Håkon Pedersen eneste norske deltaker denne gangen. Også Håkon dro på seg noen ekstra femmere mot slutten, og falt ned en plass på lista-men berget noen nye VM-poeng. Sammenlagt ligger han nå på 16.plass, med håp om å rykke oppover i morgendagens løp.
Alfredo Gomez vant igjen, denne gangen foran Pol Tarres som  skjøv Fransesc Moret ned på 3. plass denne gangen.

Håkon reiste ellers rett fra Tyskland til Frankrike, og har ligget der og trent sammen med de beste kjørerne. Han har satset mer enn noengang, og strekker seg stadig – men så mangler det litt på løpsdagen.. Etter morgendagens runde er det 4 ukers VM-pause, og da bærer det hjem til mors kjøttkaker, et par Norgescuper (som jo er bare barnematen i sammenlikning med VM!) og forhåpentligvis overskudd til å ta ut enda litt av potensialet. Men først: Lykke til i morgen!

Resultater:     VM       VM junior      Youth

En kommentar om “Raga vant i Frankrike foran Fajardo, Håkon nr 14.”