Påsketrial Sotenäs (oppdatert 1.mai med bilder)

Årets påsketrial ble en herlig dag i det gode været som har velsignet sør-Norge i det siste. Hele 13 norske førere var på plass, fire av dem hadde reist helt nede  fra Kristiansandstraktene! I alt var det 93 deltakere, noe arrangørene i Sotenäs var godt fornøyde med. Rekorden er på 103 fra noen år tilbake, og tross dyktige arrangører tåler nok ikke løpet særlig mange flere i sin nåværende form. Alle klasser kjørte de samme 8 seksjonene x 3, og det ble en del kø – og noen tilleggsprikker på tid for en del kjørere. Likevel bare blide fjes i det store og hele, og mye bra kjøring fra både svenske og norske deltakere. I eliteklassen kjørte  Emil Gyllenhammar  feilfritt , og slo dermed Adam Thiger med en prikk. Tredjeplass til beste norske fører, Martin Fjermedal fra Flosta. Gledelig med norske øyne er også fjerdeplassen til Ivar Norum (Hobøl) som er ny i eliteklassen og kjørte jevnt med langt mer rutinerte Martin F og Martin Hemmer (nr 5.)

Martin Fjermedal med dagens premie fra Abba Seafood

Martin Fjermedal har vært i Sotenäs før,  og fikk da en burk ansjos i premie. Denne havnet i premieskapet, som et hyggelig minne.. Der sto den og godgjorde seg, bulte kanskje litt…eller litt mer?…til den eksploderte etter et års tid og fylte pokaler og skap. Årets premie får nok en bedre sjebne!

Det som umiddelbart slår en er at det er flere voksne og godt voksne kjørere i disse løpene i Sverige. Mosjonsklassene var størst, med både svært, svært gode veteraner som Janne Hermansson og mer trimpregete kjørere.  Under premieutdelingen ble mosjon  for øvrig omtalt som «geting-klassen» – fordi de er mange og konkurransen er hissig kanskje? Denne trenden er nok på frammarsj i Norge også, så om noen år får vi håpe vi nærmer oss!  

Resultater

Billedgalleri: Velg side (20 bilder) på stripe under galleriet. Åpne siden ved å klikke på et bilde, og manøvrer med pilene under bildet. Lukk siden ved å klikke i bildet, så du kan velge ny side.