Kretsmesterskapet i Rogaland avgjort med dobbel runde på Vaulali

Sondre Gilje Haga og Henrik Haga vant hver sin klasse i årets KM. Foto: Martin Haga

Helgen 22. og 23. september ble 4 og 5 runde i Rogalandscupen og Kretsmesterskapet for Rogaland arrangert av Vaulali Trialklubb.

Etter uker med regnvær vartet denne helgen opp med flott høstvær med sol og fine kjøreforhold.

Vaulali Trialklubb etablerer et nytt kjøreområde og nytt klubbhus som nå nærmer seg ferdig, deltakerne fra Rogaland fikk innblikk i hvordan dette blir når det står ferdig. Klubben informerte under det ene førermøtet at anlegget skal bli Norges og Europas flotteste.. så nå er lista lagt..

Fra arrangørklubben var det hele 54 påmeldte til løpene, og totalt var det 96 fører på lørdag, så dette er et av de største Rogalandsrunde løpene som er blitt arrangert de senere år.

Den fjerde runden i Rogalandscupen startet lørdag. Henrik Haga tok jo bronsen i  NM junior sist helg, og viste samme gode takter. Han gikk helt til topps i A klassen, Sander Meling og Tor Bjørnar Knutsen kom på plassene bak. Dette er kjørere som i norgescup kjører elite, men i KM og Rogalandscup kjøres det felles klasse.

Kvinner Elite hadde derimot en representant i løpet, Ine Susanne Jensen.
Siden hun er alene i Rogaland på dette nivået fikk hun da ikke gleden av å bli utropt som kretsmester, noe hun ellers åpenbart hadde fortjent.
Det gjelder også de øvrige jenteklassene. Det er synd, kanskje rangering slik det gjøres i trim-klassene ville vært en mulighet? Der settes det jo opp felles liste, med de som kjører høyeste spor først  (kommentar Trialavisa)

I B klassen i Rogaland er Sondre Gilje Haga suveren, konkurrentene sloss om plassene bak da de ikke ser muligheter til å slå unggutten fra Riska, 2. plass på lørdagen gikk til Anders Paulsen med Simon Stenvik på tredje.

I C klassen gikk Daniel Tangen til topps med Rikhard Hegreberg på andre og Bjørn Ove Jøssang på tredje. I D klassen var det ingen som klarte å slå sammenlagtvinneren i Norgescupen denne helgen heller, Sverre Trosnavåg gikk vant med Leander Bruntveit på andre og Eirik Nilsen på tredje. I jente klassene var det kun 2 førere i KC og en i KD. KC klassen ble vunnet av Hanne Gilje Haga med Marte Vea Huseby på andre plassen, i KD kjørte Seline Meling og vant klassen.

Den femte runden og finalen i Rogalandscupen gikk på samme området på søndagen, arrangørene hadde laget 3 nye seksjoner i hvert sett samt snudd og endret de fleste av de andre slik at det i praksis ble et helt nytt løp denne dagen. I A klassen tok veteranen Tor Bjørnar Knutsen revansj på Henrik og Sander og vant klassen denne dagen, Henrik kom på 2 og Sander på 3. Ole Barkved fra arrangørklubben kjørte og glimrende på søndagen og kom på 4 plass var kun 1 prikk bak 3 plassen.

I B klassen var ble det samme vinner som dagen før, Sondre klarer ingen å slå i klasse B dette året. Ellers så tok Simon Stenvik 2 plassen og Sander Jøssang fra Bokn 3 plassen.

C klassen ble vunnet av Bjørn Ove Jøssang denne dagen, Daniel Tangen kom på 2 plass og Rikhard Hegreberg fra Randaberg på 3. de to første plassene i D klassen ble som dagen før, Sverre vant og Leander på 2 plass, 3 plassen denne dagen gikk til Øyvind Sandanger. I KC klassen ble det og samme resultat som dagen før med Hanne på 1 og Marte på andre, i KD vant Seline Meling med Linda Mikkelsen 2. plass.

RD klassen ble vunnet av Kristoffer Mæland begge dager, Steinar Voll kom på 2 og Jone Haugvalstad kom på 3 plass begge dagene. Alle 3 kom fra Vaulali Trialklubb. Verdt å merke seg er Huldeborg Barkved som kjørte RC sporet denne dagen, hun kjørte så bra at hun slo KC jentene og flere av C guttene på antall prikker!

I og med at 5 runde var finale var det og sammenlagt premiering etter løpet. Kretsmester for senior (de som kjører A sporet) i Rogaland 2012 ble Henrik Haga, Sander Meling kom på 2. plass og Tor Bjørnar kom på 3. plass.

Kretsmester Junior (de som kjører B sporet) ble Sondre Gilje Haga, andreplass gikk til Anders Paulsen og tredjeplassen til Simon Stenvik. I denne klassen var kun 2 av rundene tellende da det må minst være 5 gutter som starter før det skal telle.

I Rogalandscupen i klasse C gikk Daniel Tangen til topps, Rikhard Hegreberg ble nummer 2 og Bjørn Ove Jøssang ble nummer 3. I Rogalandscupen klasse D vant Sverre Trosnavåg, andre plassen gikk til Leander Bruntveit og tredjeplassen gikk til Eirik Nilsen.

Det ble ikke utdelt sammenlagt i noen jenteklasser dette året, reglene sier at det må være minst 3 jenter i en klasse før en kan få poeng. I år var det ingen av løpene som hadde 3 startende jenter.

Alt i alt var det en flott helg, de tilreisende kom med gode tilbakemeldinger på seksjoner og arrangementet ellers.