Fujinami vant dagens VM-runde!

 

Løpene går ved Twin Ring Montegi, og trakk en hel del tilskuere. Her Fujinami i et "luftig parti" Foto: FIM/G2F Media

 
VM er nok blitt mindre forutsigbart, det skal FIM ha. Toni er neppe noe gladere i dag etter tre femmere på første runde,  mens Takahisa Fujinami med god grunn kan juble etter seier på hjemmebane!

I dag skinte sola, og det var langt færre prikker – enten det skyldtes føret eller andre forhold. Det ble også tildels store forskyvninger på resultatlistene.
Fujigas først, Fajardo nummer to og Bou på tredje er uvant kost, men øker jo unektelig spenningen.  I følge FIM’s oppsummering fikk Bou først motorstopp pga problem i den elektroniske motorstyringen, deretter glapp han gasshåndtaket – og sånt skal jo ikke no-stop reglene ha skylda for. Fajardo kunne også gått til topps, men rota det til på sisterunden. Fasit: Her kan alt skje framover!  

Håkon klarte dessverre ikke målsettingen om å klatre oppover, og det ble en 12.plass både i dagens løp og sammenlagt. Han er skuffet – se meldingen på hjemmesida hans , men fornøyd med sykkel og forberedelsene.  
I junior vant Jack Sheppard etter en suveren sisterunde, foran Maxime Warenghien og Cedric Tempier – mens gårsdagens overraskende vinner falt ned på  åttende.  

Det skal bli spennende å høre hva førerne sier etter løpene!

Denne femmeren er nok ikke direkte dømt for stopp

 

Resultater:

World Pro                       Junior                         Youth

Sammenlagt etter løpene i Japan:

World Pro                       Junior                        Youth                 «Fabrikk»

Pressemelding FIM 

Flere bilder hos Trialscentral

Montesa-teamets oppsummering av helga 

Litt uvant syn for oss nå, Bou har hatt nærmest klippekort på førsteplassen i det siste. Men Fujinami (33) har kjørt VM siden 1996, og tatt 30 seire siden da!

VM i no-stop: prikker i haugevis, Håkon nummer 10.

Håkon Pedersen startet med en runde nær maks prikktall, men kjørte seg inn og avsluttet med en runde på 29. Det holdt til 10.plass til slutt. Foto: FIM/ G2F Media

Så var no stop-formatet realisert.. Det ble et løp der nær sagt alle fikk haugevis med prikker.  Gjennomsnittet for de tre beste i hver klasse var 44 (VM), 70(junior) og 103 (Youth) og det sier jo sitt, sjøl om løpene nå er utvidet til 36 seksjoner.  Glatt føre skal ha noe av skylda, men det vil ikke forundre noen at førerne også blir frustrerte når de kjører null etter gamle regler og ender med fem. Toni Bou sier i pressemelding at han er fornøyd med seieren men ikke  så glad for de nye reglene, og at det er nødt til å bli tvilstilfelle og klager på dømmingen. (les hele pressemeldingen ved lenke nederst)

Hålon Pedersen hadde 17 femmere, og mener mer enn halvparten var for stopp. Dommerne var svært strenge, og forhåpentligvis konsekvente!  Han ble nummer 10 i juniorklassen med 115 prikker, og føler sjøl han hadde en litt dårlig dag.  
Vinner i junior ble Jorge Casales, foran Pol Tarres og Jack Sheppard.

Uansett regler er de beste gjerne best, og Bou på førsteplass  hadde 24 prikker – men så raste det på, Raga på andre fikk 45 og Cabestany 63. Fujinami misset såvidt  pallen på hjemmebane med 69, men har ny sjans i morgen.

I Yputh var Pietro Petrangeli best (med 100 prikker!!), men også Sverres lagkamerater i Top Trial Team markerte seg godt med 3 av de 7 beste. Beste skandinav ble Timo Myöhänen på 5.plass. Bradley Cox, som knivet med Sverre om topp-plasseringene i fjor, er nok skuffet etter sjetteplassen.

Håkon har håp om å klatre på listene i morgendagens runde. Han sier sjøl at sånn det var nå var det lite margin mellom null og fem, slik at litt bedre kjøring kan gi store utslag. ( Det klarte han i fjor: Lørdag ble han nummer 12, men slo til søndag med sjetteplass)  

Resultater:     World        Junior          Youth 

FIM’s pressemelding etter løpet.

Repsol-Montesa pressemelding 

Flere bilder fra FIM kan du se på Trialscentral  

– og her er det mye video !