Rapport fra HC 1

Hordaland Cup startet allerede 21. april, og Trialavisa har fått en rapport fra arrangøren.
Når Graeme skriver at det var vansker med listene handler det om at resultatene var rangert i alle klasser, og at minirekrutt også var tildelt cup-poeng.
Det er jo i strid med NIF’s reglement å publisere slike lister for barn, og Trialavisa har derfor ikke kunnet legge ut resultatene.
Får tro at alle arrangører får erfaring slik at lister i framtida kan publiseres rett fra programmet!

Resultater fra løpet

Tekst og bilder: Graeme Carter

For en dag. Litt kaldt om morgenen, 2 grader😵‍💫, men kom seg med fint solskinn hele dagen😎.

Men … når det var bare en uke igjen til løpsdagen var vi i løpsledelsen litt bekymret med under 10 påmeldte, men det kom seg det også. Til slutt ble det over 30 som kjørte. Første løp for sesongen kommer alltid litt overaskende, og spennende.

Med gode tilbakemeldinger om seksjonene, både for barnaløypa og for hovedløypa, var løpsledelsen også veldig fornøyd med dagen. Litt spennende var det også da vi tok i bruk, som den andre klubb i Norge, det nye resultats program, Trial-Live. Ikke bare måtte vår eminente sekretær lære det på ganske kort varsel (ville det selv), men også seksjonsdommerne da programmet lar overføring direkte fra dommerne til sekretariat. Det viste seg alle bekymringene unødvendig ☺ … med unntak av et lite problem med den endelige listen. Det fikses nok før neste Cup på Osterøy.

Barneløypa består av 4 seksjoner med valgfri spor (for de som ville ha det litt vanskeligere … som mange gjorde ☺). Med 5 runder hadde de masse kjøring som alle var med på i 4 timer (flere pauser☺). Dømmingen var forsøkt korrekt og rettferdig slik at det ble både nullere, treere og femmere ☺ … det var mange som lærte at det er helt ok å fote av og til … og å krasje og så kom seg opp på sykkel igjen. Etter tilbakemelding koste alle seg, også foreldrene.

Hovedløypa besto av 8 seksjoner som måtte kjøres 3 ganger. Foruten 7 vanlige seksjoner, hvor den ene var i vår nye trialhaug (som vi kaller Galdhøpiggen og Glittertind, til sammen Twin Peaks), hadde vi en Hillclimb seksjon. I denne er det litt annerledes enn det de fleste trialkjørere er vant til. Her gjaldt det å komme så langt opp i bakken som mulig … helt opp for Elite, men litt lavere for de andre klassene … noen ville kjøre helt opp likevel. Kjekt å se de forskjellige angrepsmåtene og sporvalg … noen kjørte trial, mens andre ga gass, mye gass☺☺. Alle hadde lov å fote. Det gjaldt bare å få forhjulet forbi null-skiltet (eller 1-skiltet, osv.) uten å falle av eller gi seg. Alle koste seg.

Kevin den yngre i fint driv i Hillclimb-seksjonen.
Kevin den eldre falt ikke, selv om han ble filmet

Marius gir gass og kommer seg akkurat forbi null-skiltet
Celine kjørte helt opp

I de ordinære seksjonene var seksjonen 4 stor og lang: oversiktlig for dommerne, men utøverne måtte passe seg for tiden.

Marius fra Osterøy på lang tur
Eivind fra Osterøy

Eivind hadde det tøft i elitesporet, men er en blid gutt som alltid smiler. Her blir det god høyde og full kompresjon på demperne i landingen