Resultater Norgescup 2023

NC 2023 endelig resultat

Resultater NC-finale

Ingeborg Bergersen , Huldeborg Barkved og Seline Meling Foto: Bent Bergersen

Så er årets Norgescup også sluttkjørt, og heldigvis ble finalen en bedre opplevelse enn lørdagens glattkjøring, selv om det fortsatt var flust med prikker på alle!
Vinnerne står støtt, ingen oddsbomber, men helga ga noen endringer på sammenlagtpallen i de fleste klassene.
I elite var lørdagens gladeste kanskje Jacob Olaus Vold Gunvaldsen, som faktisk tok sin første pallplass. Jarand vant suverent, og med 2 andreplasser ble det også sølv sammenlagt på Jone Sandvik. Han har jo hatt en kanonbra sesong i sin klasse i VM og TdN, her blir det moro å se hva som skjer videre! Mats Nilsen kjørte ikke denne helga, men hadde nok poeng fra tidligere til å beholde tredjeplassen. Han er muligvis opptatt med trening i Spania?

Huldeborg Barkved har regjert i kvinneklassen hele sesongen. Denne siste helga viste at Ingeborg Bergersen er i god høstform, og med gode løp begge dager klarte hun å knipe 2.plassen foran Seline Meling. Moro også at Erika Melchior ser ut til å komme seg etter skade(r)!

Henrik Berge har derimot en liten formsvikt på tampen av sesongen, men ikke verre enn at han tok en grei seier sammenlagt i Junior, fulgt av Petter Govertsen. Her var det Sindre Kjos som avanserte: med en seier og en 2. plass i helga ble det også en pass på pallen for han, tett fulgt av Mattias Brattås.

Kvinner Junior har jo vært en klasse med veldig mange ulike jenter som kjemper i toppen i alle løp!
Sigrid Eide Stavseng har vært mest stabil, og vant til slutt – med bare 15 poengs margin til de andre på pallen. Nora Marie Hodnemyr Horve vant søndag, og det ble også avgjørende da hun og Kristiane Blesvik begge fikk 510 poeng!

I Ungdom har Henrik Hodnemyr Horve vært suverent best. Etter lørdagens løp lå Patrick Ødegaarden på andre, deretter fulgte Joakim Thygesen og Andreas Wroldsen likt – og rett i hæla på Patrick..
Søndag feide Joakim all tvil til side med en ny andreplass, men det holdt ikke helt til å gå forbi i sammendraget. Dermed ble det sølv til Patrik fra Heistad og bronse til Joakim fra Grimstad!

I alt 10 ulike klubber var representert på pallen sammenlagt i de offisielle klassene. Tolv om en regner med veteran, der det dessverre ikke ble noe tellende cupresultat. DEt er trist, får håpe neste sesong byr på bedre oppslutning!

Nå gleder vi oss til lag-NM, som bør by på mange spennende dueller!