Hordaland Cup 1

Resultater fra HC1 på Kokstad

Takk til Rune Tveit i Bergen Trial Team for rapport!

Så ble HC1 endelig arrangert 10 juni på Kokstad med Bergen Trial Team som arrangør … og selvfølgelig med god hjelp fra de andre klubber i kretsen. Nydelig solskinn, fin temp, trillebår full av isbiter og brusbokser, brannsklukkere i hver seksjon og nok funksjonærer (20 stk ☺) gjorde at det ble en bekymringsløs dag. Vel fungerende sekretariat takket være Eivind (igjen), bra kiosk med ivrige selgere, ute for en gangs skyld, og nok dommere ☺☺.

Med 45 påmeldte var det derimot litt bekymring ifm parkeringen, men med snille naboer som Dunlop Hiflex, WTL og Schlumberger gikk det helt fint.

I maskinkontroll måtte vi supplere med to ekstra kontrollører for å få under kontrollen. Litt på grunn av antall som skulle kontrolleres, men også fordi flere måtte tilbake for annen gangs kontroll. Et resultat kan det tenkes av at når det blir bare trening, og ikke løp, har man bare seg selv å kontrollere.

Interessant var det at hele 19 av de 45 fremmøte kjørte rekruttløypa.  Og bra var det at 9 andre barn (11-12 åringer) valgte å kjøre det store løypesett, så ble det da en del kjørere der og (26 stk). En slik fordeling indikerer kanskje et generasjonsskifte … og at det spirer godt. Det viser seg og at det er riktig å satse på gode underholdende seksjoner for både barn, ungdom og voksne. Litt synd var det da våre trofaste seksjonsleggere, Martin og Simen hadde lagt opp til alle 5 spor (EABCD), men ingen som ville prøve A. Som proffe og motivert som de er, ble det meget bra spor valg for alle med en bra blanding av lett, middels og vanskelig seksjoner ifølge løps-analysen … og tilbakemeldingene. Det var mange nye vri på etablerte områder og etter en lang pause hadde vi tatt i bruk Brifeveggen igjen. Tror det var flere som perset i nedkjøringen på den.

Som stevneleder vil jeg til slutt bemerke at det er veldig kjekt å se at ALLE fikk noen nuller☺ … og at tidligere Norgesmester, Håkon Pedersen ikke fikk bare null ☺.

Trialavisa vil gi spesiell ros til teknisk kontroll, som veiledet, noterte og sendte over både formanende ord og lister over ting som må ordnes på barnas sykler. Det er en stund til neste lokale løp, men feil og mangler påvirker jo like mye sikkerhet under trening, kjøreegenskaper, levetid og kvalitet på sykkelen.

Brian Oppedal i brifeveggen flankert av ivrige sikrere😊👍 Foto: Graeme Carter