Kråkerøy Open 2023


Foto: Roger Zachariassen

Resultater alle klasser

Hele 115 førere stilte til start på Kråkerøy i dag. 17 klubber var representert fra Søgne i sør til Bodø i nord og en hel gjeng fra Midt-Norge attpå! Største klubb var OMS, men gledelig at Kråkerøy selv mønstret over 20 deltakere.

Takk til arrangørklubben for rapport:
Sesongstart er alltid spennende, særlig med tanke på vinteren vi har lagt bak oss. Ulikt har man fått trent og forberedt seg til en ny sesong-noen har kanskje trent mye ute på snøfri mark, mens andre har hatt masse snø? Denne helga var alle som kom til Kråkerøy klare for å teste seg selv som utøver, kanskje en ny sykkel og ikke minst for å ta viktige poeng i Regionscupen. 

Med tolv varierte og teknisk utfordrende seksjoner ble dette et godt og spennende løp for alle de mer enn hundre påmeldte kjørerne. Det var en god blanding av nye og erfarne kjørere i mange aldre. Ekstra morsomt var det kanskje for rekruttene, som i år hadde hele syv egne rekruttseksjoner å kjøre i. 
Både ute i skogen, ved klubben, i kiosken og depoet ble det hele helga sett hundrevis av smilende mennesker, som sammen med blomstrende hvitveis og sol ga en flott ramme rundt årets utgave av Kråkerøy Open!

Fornøyde og sikkert litt slitne arrangører vil si tusen takk til alle som var med og bidro til gjennomføringen av et av vårens vakreste eventyr!  

Foto: Børge Lybeck Strande

Rundt i skogen var det en hel hærskare imponerende rekrutter og minirekrutter. Her er idrettsgleden i fokus, og den var det mye av! Innsatsen for å holde beina på fothvilerne var det heller ikke noe å si på, men alder, erfaring og størrelse varierer så mye at det blir helt feil å trekke fram resultater. De er alle vinnere!

Tross greie føreforhold var det så mange deltakere at det ble noe kø. Mange fikk en lang dag, men ingen fikk respitt og de fleste kom velberget til mål.
Det var svært god deltakelse i eliteklassen for gutta i dag, hele 13 stykker! Om det ikke er rekord må det være lenge siden sist.
En litt overrasket og glad Ib Vegard Andersen endte på topp, med Sander Bjoraa og Sverre Lundevold og Jonas Jørgensen som en tett trio bak. Han presiserer veldig tydelig at dette ikke er et comeback, men vi får tro det gir mersmak på å kjøre for moros skyld!
Så var det også mange kjørere som bruker regioncupen til å smake på elite-nivået før de etter hvert kanskje også rykker opp dit i Norgescup.
Ingeborg Bergersen tok en grei seier i jentenes eliteklasse, men Hanna Eirin Swart og Wilde Selander Moi er også på god vei mot elitenivået.
I junior ser det ut til å ha vært ganske vanskelig, med 49 prikker på vinneren Morten Swart. Så er det tett som rogn nedover lista, men med seg på pallen fikk han Patrick Larsen og Anton Nicolai Barikmo.
Jenter junior var også gledelig mange, det er tydelig at det har vært god rekruttering de siste åra. Nora Marie Hodnemyr Horve kjørte godt i fjor, og en sikkert blitt enda bedre – hun tok i hvertfall seg gjennom dagen med bare 12 prikker. Emma Sofie Nybråten fra Valldal holdt seg knepent foran Maren Rosseland Strande fra Kråkerøy, som fikk en gledelig 3.plass på hjemmebane!
Også ungdomsklassen hadde det relativt vanskelig. Thomas August Elefsen vant, men Nicolay Tjønum Bruun kjørte seg godt opp etter en litt svakere førsterunde. Klubbkameratene William Thygesen og Sander Glomset Omholt fra Kristiansand klarte seg også bra i sitt første løp i denne klassen!
Veteranmiljøet i regionen er både fyldig og sterkt. Hele 10 stilte til start, og her holdt Morten Kolstad såvidt unna for Henning Hauge Nilsen.
Åpen Gul er også en stor klasse, som tydelig viser at dette er et nivå det er behov for i regionløpene. Her var Sander Elmholt i en klasse for seg. Terje Glomset har ellers vært trofast deltaker her, men Jørn Marius Myren og Oskar Staurset Berg sørget for å representere MIdt-Norge på en utmerket måte på pallen!