Nordiske Mestere 2022 ble..

Werner Ersland, Jarand-Matias, Huldeborg Barkved, Max Sundberg og Lars Nordgren

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen, Huldeborg Barkved, Max Sundberg (junior), Werner Ersland (+40) og Lars Nordgren (+60)

Resultater Nordisk 2022

Dagens løp i Grimstad ble spennende ikke minst takket være svenske utfordrere! Jarand- Matias ledet riktignok fra start til mål, men ikke mer enn at han sjøl var i tvil da sisterunden doblet antall prikker. Mats Nilsen var helt oppe på 2.plass etter to runder, men ble skjøvet ut av pallen da både Fredrik Johansson og Linus Almthen kjørte svært godt på slutten.
Huldeborg tok også en klar seier, som forventet, men det skilte bare en prikk mellom Seline Meling og Ingeborg Bergersen i kampen om sølv og bronse. Erika Melchior var uheldig og fikk en skade – hun lå oså så godt som likt med disse to.
Regitze Toft Jensen ble nr fire, og klarte seg dermed relativt godt i de krevende løypene i kvinneklassen. Akkurat dette sporet ble gjort lettere etter seksjonsgjennomgangen.
Her er jo nivåforskjellene store – aller mest mellom nasjonene, men også mellom de beste og nestbeste norske kjørerne. Da er det ikke enkelt å legge seksjoner som både ivaretar utfordringer og rettferdighet for de beste og ønsket om å ha deltakere fra alle land!
Det er vanskelig å sammenligne internasjonale løp med nordiske, ettersom det ikke er non-stop her hjemme. Det så likevel ut til at for herrene var nivet noe lavere enn i VM Trial 2 , mens det for jentene var en del vanskeligere.
I juniorklassen var Max Sundberg vinner, foran Jone Sandvik. og Sander Bjoraa.
Disse tre har hatt flere oppgjør i juniorklassen i EM, så noen direkte oddsbombe var det vel ikke. Jone og Max hadde faktisk akkurat like mange prikker, så det skilte på antall null. Det er svært bra at det er sterke juniorer i alle nordiske land. Danmarks Alex Overby var ikke her i dag, men holder også omtrent samme nivå, og også Finland har en håndfull juniorer i EM. 4.plassen gikk til Noel Johansson fra Sverige, så også her kan lagkonkurransen bli spennende!
I veteran ledet Morten Kolstad klart, men fikk en liten prikkmessig kollaps på andrerunden. Werner Ersland kjørte på sin side sisterunden på 1, og da ble det også seier, men Mika Oksanen var hakk i hæl!
Seksti år pluss har vært på programmet i noen år nå, uten ha offisiell status. Her kjørte Lars Nordgren suverent. Han er 62, men ble mester i det grønne sporet så seint som i 2017, og skal styrke det svenske 40+ laget i morgen. Dermed er nok Finland favoritter i denne klassens lagkonkurranse. Vårt tomannslag består av Henrik Wergeland og Per-Ivar Moi, og skal gjøre sitt ytterste for å hamle opp med våre danske venner!

Sist, men slett ikke minst: De åpne klassene. Det er supert at så mange benytter muligheten når Nordisk er på hjemmebane, og at også andre nasjoner stiller opp. I åpen blå ble det igjen svensk på topp, ved Albin Lindquist, men Erik kristiansen og Fredrik Aasen var ikke langt bak!
I åpen grønn vant Henrik Wärn. Om resultatlista har hans rette fødselsår kunne han jo kjørt veteran, og plassert seg i toppen også i offisiell klasse? Videre Holger Ross, som kjørte elektrisk, og Henrik Hodnemyr Horve.

Det tar tid å gå gjennom bilder, her kommer et billedgalleri med tid og stunder.