Norgescuphelg i Skodje

Depoet var forbilledlig, og duverden for en utsikt det er fra trialområdet !

I helga var Skodje Trialkubb vertskap for femte og sjette runde i Norgescupen.
Det er åtte år siden klubben sist arrangerte et nasjonalt løp, og det var nok med en viss spenning nye krefter skulle prøve seg. Det gikk over all forventning bra!

Resultater NC 5
Resultater NC 6
Poengstilling etter 6 runder

Når det gjelder sammenlagt: ettersom det blir kjørt mange runder i årets NC skal svakeste resultat strykes når endelig sluttstilling beregnes etter neste og siste cuprunde!

Kort om resultatene:
Sondre er best, Mats Nilsen og Jarand-Matias Vold Gunvaldsen følger hverandre som skygger, og Jone Sandvik er jammen på tur mot en bra høst! Sondre leder jo nå VM Trial 2, og reiser sørover allerede mandag for å forberede siste løp om 2 uker. Løpet går i Ponte di Legno i nord-Italia, og her ønsker han og de andre VM-kjørerne våre seg aller helst en norsk heiagjeng! Både jentene og gutta skal kjøre, og det ryktes også at Jone Sandvik og Sander Bjoraa planlegger VM-debut den helga, så det kan bli en rekordstor norsk tropp.

Huldeborg Barkved var klart best i kvinner elite fulgt av Erika Melchior. Tredjeplassen gikk lørdag til Seline Meling, mens Ingeborg Bergersen kapret en plass på pallen søndag.
Elite kvinner har jo i år heldigvis fått flere nye kjørere. De klarer seg jammen bra, men merket nok at nivået denne helga var hakket hvassere enn tidligere i år.
I juniorklassen jar Jonas Jørgensen overtaket på Sindre Kjos, og bak de to er det skikkelig jevnt på listene! På tredjeplass var det to nye navn denne helga: Tobias Solnør fra Skodje og Fredrik Aasen fra Bodø. Fredrik må jo ha hatt en flott utvikling i løpet av sesongen! Han har noen ekstra utfordringer: Det er jo ikke til å komme forbi at Bodø er en smule usentralt i forhold til plassering av konkurransene i Norge. Her har familien fått god hjelp av venner i trialmiljøet, så konkurransesykkel og trialbil står trygt parkert på egnete steder i sør-Norge mellom løpene.
I jentenes juniorklasse er det også særdeles jevnt. Lørdag vant Emma Sofie Nybråten, Søndag var Sigrid Stavseng tilbake på topp og sammenlagt leder fortsatt Kristiane Blesvig. Met ett løp igjen og ett resultat som skal strykes kan alle disse tre ta sammenlagtseieren.
Med seier søndag og 2.plass lørdag var Oskar Berg fra Skodje var helgas mann i ungdomsklassen. Henrik Horve var nr 2. lørdag og vant søndag, og da ligger i praksis omtrent likt med Cato Hetland i kampen om sammenlagtseier i klassen! Her blir siste løp avgjørende..
I veteran vant Arild Norum, med nykommer Kjetil Brandal fra Skodje på andreplass. (Dessverre var det nok for få deltakere i klassen til at runden kommer til å telle i sammendraget)

I de åpne klassene gikk det særdeles bra for Skodjes egne kjørere: Jonas Velsvik har helt sikkert trent og vant åpen blå, Terje Glomset gikk til topps søndag i åpen gul, og i åpen grønn vant Casper Stette og Kristoffer Stette hver sin dag. Og rekruttene- de viser virkelig høyt nivå!!

Brage Løvfald fra Karmøy viser full konsentrasjon. Foto: Thomas Moltumyr, fra Skodje Fotoklubb. Flere flotte bilder på Skodje Trialklubbs side på facebook!


En cuphelg starter jo fredag, og det er ikke til å komme forbi at det ofte kan være litt spenning når vi nærmer oss depotet: Plass, planering og fasiliteter kan jo variere litt!
Her hadde klubben fått låne området til Vasto Anlegg AS, som ligger helt inntil trialområdet. Det ble depot i eliteklassen: Den asfalterte P-plassen har nok sett større kjøretøy enn bobiler, det var toalett og strøm, ja til og med muligheter for dusj på klubbhus og Vika Feriesenter nedi veien. Depotansvarlig holdt også orden på brannforskrifter og god avstand.

Det var også et aldeles strålende vær hele helga, og på løpsdagene gikk også alt på skinner. Det var Kenneth Urke Larsen, Terje Glomset og Tobias Solnør som sto for seksjonene, som får skryt høyt og lavt. Seg imellom har de veldig mange års erfaring fra både aktiv kjøring og som trenere, og det er ingen ulempe når seksjonene skal legges så de er både teknisk krevende, varierte og morsomme utfordringer for et bredt spekter utøvere!
De la også 19 seksjoner, så det var litt å bytte på til søndagen.

De som følger godt med vil se at VM-kjørerne våre også får prikker her, faktisk ca like mange som når de kjører internasjonalt..
I følge utøverne er det litt forskjell på type seksjoner, bl.a. pga non-stop kjøring i VM. Sondre mener den største forskjellen er at det ikke er noen lette seksjoner i VM, mens de vanskeligere seksjonene i NC er godt sammenlignbare med en gjennomsnittlig VM-seksjon i Trial 2. For jentenes del sier Seline at jentenes Trial 2 heller er noe lettere enn norsk NC i kvinner elite, mens Huldeborg og Erika nok er enige om at Trial GP blir mer krevende enn norske løp med tanke på non-stop-kjøring.

Skodje Trialklubb har ca 150 medlemmer, og omtrent 40 aktive kjørere + en del flere som er på sykkelen sånn innimellom. De arrangerer trialkurs på løpende bånd, og har hatt en voldsom rekruttering. Samtidig har de mistet mange kjørere som kom opp i alder for videregående skole, jobb, bil og mere til. Nå i helga hadde klubben både deltakere og også utøvere på pallen i mange ulike klasser, og det var helt sikkert stas for de mange rekruttene som fulgte godt med på sine kjente fra treninbgsfeltet! De er for tida dominerende i sitt distrikt, ofte med minst halvparten av deltakerne i regionløpene.

Likevel er en slik helg et voldsomt løft, og det ble en intens arbeidsperiode. Det må ha vært minst 80 frivillige i sving før og under løpet, og da det kom noe frafall i sluttfasen satt de og ringte med medlemslister tilbake til 90-tallet, klassekamerater av egne barn, venner og bekjente, kursdeltakere og flere til. Og her stilte folk villig opp, så da dagen kom var bemanning på plass. Takk til dere alle! Klubben vil spesielt takke stevneleder Ole Rødhammer fra Valldal, jurymedlem Arne Sæter fra Kleive og Tove Elin Nyskog i sekretariatet, som sporty stilte opp og støttet i sentrale funksjoner der det trengtes.

Trialfolket vil på sin side takke klubben for en særdeles trivlig helg, og både vi og arrangrene er skjnt enige om at det ikke må bli like lenge til neste besøk!