Norgescupåpning på OMS

Resultater NC1 lørdag
Resultater NC2 søndag
Seksjonsanalyse søndag
Sammenlagt etter 2 runder

Bekken var et nytt bekjentskap

100 deltakere totalt på OMS, og drøyt 70 i de ulike cup-klassene. Det er en hel del fler enn i fjorårets første norgescup, og det er Kvinner Elite, Kvinner Junior og juniorklassen som står for økningen.
Seksjonene på OMS blir i det store og hele beskrevet som teknisk utfordrende, uten store risikomoment, og det er jo bra for utøverne som er ferske i ny klasse! Seksjonsleggerne, med Rune VIkeby og Morten Kolstad i spissen, hadde ryddet noen områder som var nye for alle. Bekken helt i utkanten av området har knapt vært brukt annet enn i et par internasjonale løp!

I eliteklassene var det meste nesten som før, med Sondre Gilje Haga og Ingveig Håkonsen på topp. Blant gutta er det jo tydelig at de tre førerene som satser internasjonalt og trener i Spania er i en klasse for seg. Mats Nilsen og Jarand-Matias delte 2. og 3.plassene broderlig, slik at de nå ligger likt i cupen. «Nykomlingene» Jone Sandvik og Sander Bjoraa klare seg jammen godt!

Også hos jentene var rutinen tydelig. Ingveig har trappet kraftig ned og satser på utdanning og jobb, men med godt grunnlag og senkede skuldre holdt hun likevel unna for Huldeborg , Erika og Seline denne gangen også. Her er det kommet til mange nye jenter som har tatt steget opp fra juniorklassen. Et par av de er ikke mer enn 13-14, og det var nok hardt, men som de sjøl sier også lærerikt. En av helgas mest uheldige må være Seline, som først brakk en tå lørdag og forstuet nabotåa stygt. Søndag gikk den tredje i rekka ut av ledd.. Men hvem trenger 5 tær, som hun prøvde å forklare ambulansepersonellet etter at de hadde fått den noenlunde på plass igjen og var utålmodig etter å kjøre videre..
Uflaks, men mindre smertefullt også for Ingeborg Bergersen, som startet søndagens løp med en drøy time i depoet for å reparere clutch!

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er DSC_7366.jpg

Kvinner Junior har jo hatt en fantastisk vekst. 12 deltakere er dobbelt så mange som det største antallet noensinne siden klassen ble opprettet!
Her vant Kristiane Blesvik og Linea Barikmo hver sin dag, men også nedover på listene er det så jevnt at flere fort kan slå til.
I Junior var Jonas Jørgensen best begge dager. Han er jo også en av de som prøver seg i EM i år, og hadde gode plasseringer i den første runden. Lørdag overrasket Sindre Kjos med 2. plass, det beste han har hittil i karrieren! Søndag rykket Eivind Hugnastad opp til den plassen, med Mattias Brattås på tredje. Også i junior er det så jevnt at det nok kan bli store omrokeringer på listene videre i sesongen.
Jevnt er bare fornavnet i ungdomsklassen. Tre førere ligger likt i cupen etter helga, lørdag ble et par plasser avgjort på 2.min skille i kjøretid og søndag var det 7 førere med 11 til 14 prikker.. Sander Enger vant lørdag, men skulle muligvis konfirmeres søndag. Henrik Horve vant søndag, mens Cato Hetland og Kristoffer Frøyna tok hver sin 2. og 3.plass. Med hele 7 NC-runder på terminlista vil den svakeste plasseringen strykes etter siste løp, og her skal det bli kamp på kniven om sammenlagtseier!

De vanlige åpne klassene var lagt inn i løpet.
Terje Glomset har etablert seg som best i det gule sporet, men veteranene er ikke så langt bak! Patrick Larsen fra Skodje er bare 13, men valgte også det gule sporet og imponerte med god kjøring.
I åpen grønn var mange også 13 år, men valgte denne klassen i stedet for ungdom – sannsynligvs fordi de kjører mer enn 125 cc?
Her var Joakim Furu, Oscar Ova og lørdag Hannibal el Jeries i toppen. Sistnevnte tok ei økt for klubben på søndag, som myndig dommer i bekken.
Så kjørte det en bra gruppe dyktige 11 og 12-åringer i dette sporet. De kan se framtida lyst i møte, siden de allerede klarer seg godt 1-2 år før de kan debutere i NC for alvor!

Ved siden av Norgescup kjørte OMS et eget arrangement for OMS-rekruttene. De hadde helt egne seksjoner, og viste både ferdigheter, iver og ikke minst stor utholdenhet. Da de siste nærmet seg mål i NC etter en 5-6 timers tid så jeg fortsatt stor aktivitet av de minste som freste rundt!

Litt statistikk til slutt:
23 klubber var representert. Kristiansand stilte i alle cupklassene, mens Riska «bare» deltok i eliteklassene. Flest Cup-poeng ble det på Grimstad, som dro inn 924 selv om de mangler både kvinner og veteraner. Deretter følger Kristiansand med 845, Valldal (732), Hobøl (610), Riska og Skiptvet ( begge 485).
Pr klasse: Grimstad og Riska likt i elite (begge 355), Skiptvet i KE (255). Grimstad i junior (339), Valldal i kvinner junior (397) Kristiansand i Ungdom (255) og Hobøl i Veteran (385).

Ingen løp uten arbeidsjern: Bård Romset og Kim Gaarder fikk prisen «Stolt frivillig» for innsatsen før og under løpet, der de spesielt hadde ansvar for dommerne og klipperne.