God norsk uttelling i EM i Krzeszowice

Christoffer Stensby, Mats Nilsen, Ingveig Håkonsen, HUldeborg Barkved og Ingeborg Bergersen klare til start! Foto Nina Håkonsen

Resultater alle klasser (ekstern lenke) 

5 norske deltakere i EM kvinner og Youth er ikke så mye, men jammen forsynte de seg godt av pallplassene. Lørdag var det Mats Nilsen som tok en 3 plass,  knivskarp konkurranse i Youth: de 3 på pallen hadde 58, 59 og 59 prikker!
Ingveig og Huldeborg måtte nøye seg med 4. og 5. plass første dag, men søndag slo Huldeborg til med 3.plass. Ingveig holdt 4. , og forviste Sara Trentini helt ned til 5.plassen. Dermed er det vanskelig, men slett ikke umulig å klare en sammenlagtmedalje – Ingveig er 30 bak og Huldeborg 35. 
Mats Nilsen klatret ett trinn opp til 2.plass, men med et uheldig første løp ligger han på 5.sammenlagt. Men bare 10 poeng bak pallen, og fortsetter han sånn jafser han fort inn det forspranget..
Søndag klarte også Ingeborg Bergersen en 2.plass, i kvinner International. Hun kjører til vanlig B, ungdom eller kvinner junior, og sier seksjonene var en god del tøffere enn hun er vant med i Norge. Det kan nok Christoffer Stensby bekrefte: han var i toppen i ungdomsklassen i de første norgescuprundene, men fikk langt flere prikker i Youth International.  International-klassene er «innstegsnivået» for å få internasjonal erfaring, så vi ser dem nok igjen i EM-klassene om en stund!

EM fortsetter 4/8 i Italia, og avsluttes 11/8 i Belgia, så her er det mulig å få en europatur i ferien 🙂 
For Ingveig og Huldeborg bærer det nå rett til VM i Japan, som kjøres førstkommende helg! 

Takk til Nina Håkonsen for bilder!