Norgescupåpning i Skiptvet

Resultater NC1 lørdag        NC2 søndag  

Sammenlagt etter 2 runder

Endelig mai, masse varmegrader og åpning av Norgescupen 2018! 
I år var det Skiptvet Motoraktivitetsklubb  som var vertskap for første runde. Sist Skiptvet arrangerte NC var i 2009, da de yngste av dagens deltakere satt i barnevogna og heiet.
( 7 av dagens deltakere var faktisk med den gangen også- om du er interessert se  bilder og resultater fra 2009 )

Atle Olsen får terningkast 6! 

Helga ble vellykket på alle måter: Både seksjonene og dommerne fikk skryt, været var overmåte bra, burgerne ga energi og ikke var det noe annet å klage på heller. Riktignok var det noen utøvere som ufrivillig begynte badesesongen, men det var heldigvis 20 varmegrader og god tørk 🙂 En ekstra honnør til speakeren som vandret rundt så langt senderen på mikrofonen rakk og skapte god stemning – til tross for at han aldri har vært på trial før!  Skiptvet har ikke så mange førere i cupklassene akkurat nå, men de tok til gjengjeld godt for seg av pallplassene: Lørdag vant Ingveig Håkonsen, Ingeborg Bergersen og Herman Hansen hver sin klasse, Christoffer Ruud Stensby tok en tredjeplass i ungdom og Asbjørn Nyskog (Jr)  fulgte godt opp!

Området på Fjellshagen er ikke så stort, men variert: bart fjell, blautmyr, jord, kanter og et variert utvalg steinrøys i vill uorden og alle størrelser, pluss en gedigen ansamling betongelementer. Momsegodt for både geologisk interesserte og seksjonsbyggere! Noen arbeidsjern i SMAK  har nok også vært frampå med motorsag og ryddesaks, og frisert landskapet så det var innbydende  for store og små. 

Jonas Jørgensen fra Grimstad

Lørdag ble det seier til Ib Vegard Andersen og Ingveig Håkonsen i eliteklassene, Herman Hansen og Ingeborg Bergersen i junior, Andreas Jørgensen i ungdom og Andreas Greaker i veteran. Søndag var det litt omrokeringer på pallen hos gutta: Sondre Gilje Haga vant elite og Simon Henriksen Eliassen junior.  Se ellers listene! 

Lørdag var det nok litt i vanskeligste laget i blått og gult spor, og ut fra resultatene å dømme har arrangøren tatt noen riktige grep. De beste veteranene hadde kanskje litt lett, men klagde ikke! Veteran kjører grønt, og særlig i seksjon 15 på lørdag viste hvordan det skal gjøres. Der de mange unge og overivrige ga jernet,hoppet og spratt til de ble stående fast med en kneik igjen freste gamle ringrever rett opp og ut på rundt 7 sekunder, med bakkekontakt og tilsynelatende full kontroll..   

Godt samarbeid i skauen!

Totalt stilte 112 deltakere til start med Ungdom som den overlegent største. Sammenliknet med i fjor er det svært mange som savnes på listene, men den gode nyheten er at ganske mange av dem allerede har deltatt på Kråkerøy og andre regionale løp. En del som ikke lenger holder alderen for ungdom eller junior, men ikke er helt klare for å rykke opp til nytt spor brukte også anledningen til å kjøre i de åpne klassene, om nå ser ut til å få aksept som et fullverdig tilbud. 

Se også en fyldig reportasje hos Smaalenene

Bilder fra premieutdeling lørdag

Bilder fra NC1 lørdag