Skodje Trialklubb er 30 år

skodjeTakk til Oddbjørn Brandal for informasjon og bilder!

Skodje Trialklubb runder 30 år i disse dager, og sist helg ble jubileet markert med fest som seg hør og bør.  135 nåværende og tidligere medlemmer møtte opp. Påmeldingen overgikk alle forventninger, så arrangementskomiteen måtte skaffe både større lokale og mer kake tett oppunder festen. 135 ble de til slutt, men alle fikk plass!

Planen var opprinnelig å feire på ungdomshuset Fagerheim, der det hele begynte. Ungdomslaget i bygda er faktisk mer enn 100 år ( les mer om historien her)  Da Karl Helgesen på 80-tallet var interessert i å starte opp trialaktivitet var det nemlig ungdomslaget som tok i mot med åpne armer og kjøpte inn 4 trialsykler. Etterhver som aktiviteten og ferdigheten økte ble ungdommene klare for å konkurrere. Da var det også nødvendig med medlemsskap i Motorsykkelforbundet, og Skodje Trialklubb ble stiftet som egen klubb i 1986.
I «Bygdebladet forteller Helgesen opp sin egen bakgrunn og oppstarten: skodje_oppstart

blomster-til-karl-helgensen_redKarl Helgesen har altså vært aktiv i hele klubbens historie, i alle mulige roller, og har sikkert ingen planer om å gi seg!

Det er bra rekruttering til klubben, med jevnlige nybegynnerkurs. Her er det en annen  av de  mange ildsjelene som har vært sentral: Ove Alnes har også de fleste rollene som fins i trial, fra veileder for de minste til juryleder for de fremste kjørerne. Her heves han på gullstol av de aktive 🙂ooteleder-og-aktive_red

Røttene fra ungdomslaget er tydelige: klubben har deltatt i arbeidet med MOT, deltar i Trivselslederprogrammet og gjør i det hele tatt mye for å skape og spre et positivt miljø både i og rundt klubben.  Det er nok en stor del av grunnen til at de har mye goodwill og mottar en del støtte. Denne dagen var det ikke småtteri: Sparebanken Møre stilte med en  solid gavesjekk på hele 65 000 kr!

jubileumskake_red

Les mer om klubben og festen i Bygdebladet ! ( klikk på bildet så åpnes reportasjen )

Bygdebladet var til stede, som de gjerne er i dirtiktet. Kjøper du digital tilgang kan du lese både denne reportasjen og masse gammal moro..
Bygdebladet var til stede, som de gjerne er i distriktet. Kjøper du digital tilgang kan du lese både denne reportasjen og masse moro fra eldre tider..