Tilbakeblikk på NC-finalen

De sportslige resultatene er for lengst rapportert – lørdag og søndag. Her er det masse bilder i galleriene nederst, og litt andre inntrykk fra Kleive. 

Karin Sigerset og Kristin Westad styrte sveletakka med erfaren hånd.
Karin Sigerset og Kristin Westad styrer svelebaksten med erfaren hånd.

Kleive er et sted jeg alltid drar med glede. Det er positiv stemning fra du møter stevneleder, ananasbrus og sveleduften til siste kort er levert på søndag.

Denne gangen var det leit at fredagen startet med ekstremvarsel for Midtnorge!

Julian tester dybden.
Julian tester dybden.

Det slo så de grader til, med kuling og store nedbørsmengder ut over natta. Depotteltene flagret, regnet som smalt på taket gjorde mange søvnløse og vannet steg.  De steinene førerne hadde sett seg ut på gjennomgangen fredag var nå langt under vann.. Seksjonsleggerne var imidlertid forberedt også på dette. På 40 svært hektiske minutter lørdag morgen ble de flotte bekkeseksjonene bygd om til elvebreddseksjoner, som dukket ned i vannet på egnete steder.

Heldigvis ga det seg tidlig på dagen, så vi kunne nyte de flotte omgivelsene!

Flott utsikt ved klubbhuset! Her er Ingveig på vei mot seier.
Flott utsikt ved klubbhuset! Ingveig på vei mot seier.

Denne gangen var det ikke depot nede ved hallen, og da heller ikke seksjoner i fjordkanten- men utsikten fra klubbhuset er ikke gær’n den heller!

Seksjonene på klubbens eget område var ellers en god blanding av normalt terreng, pent danderte sprengstein og diverse kunstige elementer som samspilte godt med de naturlige. Det er tydelig at denne klubben har kompetanse på anleggsmaskin, og det sto da også en diger oransje innretning rett bak klubbhuset!
Lørdag ble det imidlertid i vanskeligste laget, særlig i blått spor- men søndag var det både bygd om og tørket opp litt.  Det var betydelig spenning i kampen om sammenlagtseirene, og nervene var til å ta og føle på i noen av duellene. Ikke minst i ungdomsklassen, der det sto mellom Noah Elkalady og Henrik Øgrey fra samme klubb, og som også kjørte mer eller mindre sammen og fulgte hverandre nærmest prikk for prikk.

En som var både glad og kanskje litt overrasket på lørdag var Erika Melchior. Hun ble nr 2, det beste hun har gjort noensinne. Erika trener mye, og fikk endelig uttelling. Det var det mange som var glad for, og det er vel en god motivasjon for fortsatt trening når hun også neste år blir på Setesdal Folkehøgskole som stipendiat.  Her sammen med sponsor Maarten Mager og pappa Peter.

Erika, Maarten og Peter
Det var i overkant av 80 kjørere i sving, og burde vært flere. Heldigvis ble det tellende løp i alle klasser, men det var nære på at undertegnede måtte stille opp i veteran for å sikre de andre tilreisende sine vel fortjente poeng.. En særskilt takk til Kjetil Johnsen som stilte opp, pappakjører bare i et drøyt år men med god fysikk og rask progresjon!

Kevin i seksjon 18

Dessverre finnes det ikke bilde av Kevin Scrivens i vannet. Han var uheldig lørdag, og dro på hodet ned i bekken der det slett ikke var meningen! Både han og sykkelen gikk helt under. Sykkelen måtte tømmes for vann, og søndag var kroppen fortsatt preget av skade i skulderen. Han brukte tid, og enkelte av dommerne hadde brutt og begynt å plukke ned bånd. Vi så jo for oss en betydelig forsinkelse, men det ble raskt ordnet opp. Han kjørte så en rekordrask andrerunde på godt under timen og var ikke sistemann i mål, men klarte likevel å forbedre seg i flere seksjoner!

Kleive KFUM/KFUK har svært trofaste medlemmer og støttespillere fra hele distriktet, 14-15 aktive og også et jevnt tilsig av nye kjørere. Det kunne likevel vært flere blant de yngste, og rekrutteringstiltak planlegges!
Trym på bildet under har kjørt en halvannet års tid, og trener på langt heftigere ting enn de han møtte i seksjonene 🙂

Yngste kjører på hjemmebane.

3 venner fra Skodje!

Han sier det kjekkeste med trial, sånn bortsett fra kjøringa da, er å reise rundt og treffe folk -for eksempel disse tre fra naboklubben Skodje.  Og sjøl om Trym absolutt kunne ønske seg flere kompiser i klubben på samme alder sier han det er fint miljø på trening med de eldre. En titt på listene viser at det ble flere pallplasser på hjemmekjørerne, og lokalavisa var også på plass søndag.

Øystein Hollås og Janne Hokland hadde rekruttert familie spredd fra Sessvoll til Steinkjer for å hjelpe til som dommere!
Øystein Hollås og Janne Hokland hadde rekruttert familie spredd fra Sessvoll til Steinkjer for å hjelpe til som dommere!

Et eksempel på innsatsviljen er denne storfamilien. Øystein Hollås og Janne Hokland er jo kjente fjes i miljøet, men nå hadde de kalt inn familie fra fjern og nær – og det var mest fra fjern denne gangen. Brødrene Magnus og Håvard kom fra Steinkjer, onkel Torbjørn fra Sessvoll, minst en kom fra Trondheim og de andre har eg ikke helt oversikt over. Håvard sier han aldri har prøvd trial, men at det ser «sykt arti’ ut»  Så kanskje det blir et lite trialmiljø på det nye motorsportanlegget i Verdal etter hvert?
Det skal forresten trening til å for være dommer! Håvard dømte seksjon 6 på lørdag. Den er ganske langstrakt i bekken, og han målte med mobilen: 11 km gang og jogg opp og ned langs seksjonen under løpet, pluss noen km til og fra.

Bilder fra løpene! Dessverre måte jeg dra før premieutdelingene søndag.