Midnattsol Trial i Bodø

Foto:Tove Elin Myrvold Nyskog
Foto:Tove Elin Myrvold Nyskog

Flotte prestasjoner, strålende vær og blide deltakere ble fasiten etter den 15. utgaven av Midnattsol trial i Bodø. Vel blåst, også denne gangen.

Litt få tilreisende, men arrangørklubben gledet seg over økende interesse i egen region for løpet. Med 18 lokale kjørere og fire kjørere fra region øst sto 22 kjørere klare til start fredag kveld kl 21 00. Konseptet med start kl 21 00 og 5,5 timers kjøretid ga mulighet til kjøring til kl 0230, lenge etter sengetid for de fleste startene. Dette gjør Bodøløpet til en spesiell opplevelse, og heldigvis var værgudene på lag i år også.

Få tilreisende kan kanskje tillegges det faktum at Hobøl to dagers kommer helgen etter vårt løp. Bodø motorsportklubb gleder seg allikevel stort over kunnskapen og erfaringen som tilflyter egne kjørere fra et slik arrangement. Vi er utrolig fornøyd med gjennomføringen, sier klubbens leder Anniken Peters.

Årets lengst reisende var familien Nyskog fra Skiptvet. For far i familien, Per Arne, var dette på mange måter en helt ny opplevelse. Jeg har aldri vært så langt nord tidligere, fantastisk å oppleve gjestfriheten, se den flotte naturen og ikke minst oppleve et så spesielt løp. Dette tror jeg kommer langt opp på ferieplanene neste år, sier Per Arne. Junior Asbjørn, samtykker, han var bare et stort smil når dag to var ferdig lørdag!  Jeg stiller gjerne neste år, sier han. For Asbjørn ble løpet spesielt på mange måter. De fem påmeldte i det høye settet valgte å kjøre samlet med far Per Arne som dommer. Asbjørn fikk gode råd undervegs fra de mer drevne på hvordan det spesielle underlaget skulle takles og hvilke spor som var tjenlig å benytte. Gruppen som kjørte det høye settet besto av en lokal kjører og fire tilreisende. I elite stilte Rikard Bakurowitz fra Trøgstad, og Daniel Berntsen og Martin K Karlsen fra OMS.  De har alle sammen gode erfaringer fra tidligere løp i Bodø, og valgte å ta turen i år også!

Elite ble vunnet av Martin med Daniel som nr to. Vil nok se mer av Martin i trialsporet fremover: han dimmet nå etter to år i grønne klær og tok løpet som en stopp på vegen sørover.   I A klassen var det ingen startende denne gangen.

B klassen ble vunnet av Lars-Emil Fjelde fra Sørfold Trialklubb mens Asbjørn Myrvold Nyskog tok andreplassen. C klassen ble et lokalt oppgjør mellom Daniel Peters Fuglstad, Bodø Motorsportklubb og Thomas Mohaug fra Sørfold trialklubb. Her var det spenning til siste slutt der Daniel fra arrangørklubben til slutt trakk det lengste strået og vant kl C. D klassen ble vunnet av Marius Nilsen, Bodø

Rekrutt C ble vunnet av Nikolai Dalberg Støve, og rekrutt D ble vunnet av Rasmus Løpsmark-Søreng.

Flott å se alle som stilte i rekruttklassen, dette viser god tilvekst, totalt fem utøvere stilte i Mini rekrutt. Arrangøren hadde laget et eget opplegg med egne seksjoner for småtassene.

Vi gleder oss til neste år!

Resultater

Bildene er tatt av Tove Elin Myrvild Nyskog, Ingvill Berg og Rolf Støver. Hånda til Oliver var mye bedre allerede dagen etter løpet!
Trialavisa  takker for rapport nordfra, og kan legge til at det er flere som allerede i mai måtte innse at årets løp ikke gikk, men som da sa de ville legge planene for 2017!