Rogalandsrunder på Riska

hanne
Hanne Gilje Haga. Foto: Martin Haga

Resultater:      RR1 lørdag        RR2 Søndag

Rogaland startet sesongen med en dobbel runde på Riska. Lørdagens løp foregikk i alle fire årstider værmessig, inkludert snøbyger- men søndag var godværet på plass igjen.
55 startende med sort og smått er mindre enn tilsvarende løp for ett år siden, men da var dette et løp som også gjaldt hele region Sør. Forsøksvis telling av lokale løpere viser at deltakelsen er omtrent som tidligere.

Distriktet har nå 2 førere i eliteklassene, både for kvinner og menn. Både Huldeborg Barkved og Seline Meling har altså rykket opp i A-sporet, mens Sondre Gilje Haga og Anders Paulsen utgjør elite herrer.
Dermed ville Hanne Gilje Haga vært alene i KB, så hun stilte heller opp i klasse med gutta – og var ikke snauere enn at hun tok seier lørdag og 3.plass søndag!

I A-klassen er mange rykket opp fra B sist sesong, og klassen har vokst betraktelig. Her vant Rikhard Hegreberg lørdag og Stian Paulsen søndag, og slik listene ble omrokert fra dag 1 til dag 2 ser det til å være jevnt og duket for flere interne oppgjør utover sesongen!
B har tilsvarende krympet litt, mens C har hele 14 kjørere, og det er også bra med D- og rekruttkjørere så framtida ser lys ut på de kanter av landet.  Trim er ellers en klasse i vekst landet rundt, men her manglet noen navn. Men de var kanskje bare opptatt med å arrangere 🙂