Terningkast 6 til debutantene i Grimstad

Terninger-2Dette har vi ikke gjort før, så da tar vi vel  to runder  – sa Grimstad Trialklubb, og det var ikke så dumt!   Her gikk det meste på skinner sjøl om  Grimstad ikke har hatt sporgående trafikk de siste 50 åra..

Gleden startet fredag for langveisfarende, for her var det depot i øvre verdensklasse! Nok strøm, varmt vann, toaletter, gress mellom tærne og alburom rundt bilen er ikke hverdagskost, og topper du det med havutsikt, badestrand og volleyballbane er nok dette en all time high.

DSC_0164

 

Seksjonene var bra, dommerne kompetente nok og dessuten i godt humør, brusen i kiosken var kald og kaffen varm, været var utmerket og premieutdelingen kom innenfor rimelig tid etter siste kort var levert. Noe mer forlanger ikke vi 🙂

DSC_0468Seksjonsnivå kan alltid diskuteres, og det blir det. Her mente noen det var for lett og andre at det var for vanskelig – med andre ord akkurat som vanlig. De beste kjørerne i elite kunne gjerne fått litt flere vanskelige seksjoner, men ellers var det vel greit, med ett mulig unntak: Det var uvanlig mange på skadelista denne helga. Det smalt imidlertid på ulike steder og forskjellige måter, så det kan ikke gis en bestemt årsak.

Seksjonene lå tett, og det var mange publikumsvennlige momenter!
Seksjonene lå tett, og det var mange publikumsvennlige momenter!

 

????????????????????????????????????

 

 

Ordføreren i Grimstad ,Hans Antonsen fra Venstre,  var på plass og setter stor pris på at Grimstad settes på kartet som en by der ting skjer. Han er en populær mann, har vært ordfører siden 2007 – og ganske sprek også. På morgenen fulgte han Abid Raja  som sykler hele Norge på langs , men nøyde seg med Grimstad-Arendal  t/r.  og mente at landeveissykling er kjedeligere enn trial .. 🙂

Helga ga to nye dobbeltvinnere i eliteklassene: Ib Vegard Andersen og Ingveig Håkonsen var best, men marginene var små. Mellom Ingveig og Mette Fidje måtte det skilles på tid søndag, etter at begge hadde kjørt på 28 prikker – og faktisk likt på antall nuller, enere, toere og treere også. Dermed er det likt på poeng hos gutta, mens Ingveig gikk opp i ledelsen i kvinneklassen.

DSC_9807En var savnet i sporet, men stilte som heiagjeng: På siste moment i siste seksjon under siste dag  av VM i Borås gikk Ole Kristian Sørensen i bakken, og pådro seg et brudd i hånda. Det er operert, om 2 uker går gipsen av og da er det bare å kjøre på..
Han gleder seg!

Også i junior ble det samme vinner begge dager: Anders Paulsen har tydeligvis funnet formen!
Før løpet var det Halvard Seilen som ledet NC junior etter to strake seire. Han måtte dessverre bryte lørdag, etter å ha slått forfoten mellom fothviler og en stein. Ikke brudd, viste det seg , så han stilte til start søndag og planla å gire minst mulig.
DSC_0462Nye problemer oppsto – og nå var det brudd. Ikke i knokler, men i ramma.. Men det var ikke snakk om å gi opp: De raste rundt på industrifeltet, og flaks: søndag, midt i bibelbeltet, fant de et verksted der det var noen på jobb. Far fikk låne pinnesveis , og la på så det skulle holde!

Det holdt ikke bare løpet ut, men også til femteplass med kjøretid 5.28.  Halvard og Anders Paulsen står dermed med 2 seire og en 5.plass hver – men det er Nils-Johan Vold Gunvaldsen som leder!
NB: I år med 6 runder kan svakeste resultat strykes, så listene vil endre seg. Mao helt åpent!

I junior ble det også et hyggelig gjensyn med Anders Rosseland. Han gjorde comeback med en sjetteplass lørdag, etter 2 års fravær fra norgescupen. Smågutta i Søgne er nok stolte av treneren sin 🙂

I ungdomsklassen har Rikhard Hegreberg vunnet det meste, men søndag slo Lars Brunborg til med null prikker og seier. Sammenlagt er disse klart nr 1 og 2, mens Stian Paulsen klatret til tredje etter å ha klart 2 tredjeplasser nå i helga.  Alt i alt en grei helg for team Paulsen!

Oda Sletta fra Gjerstad kjører ikke hele Norgescupen, men tok seieren lørdag. Sammenlagt leder Kristina Bakurowitz klart, med Tiril Rongved og Evelina Melchior på de neste plassene.

Veteran +40 er ny som tellende klasse. Her er Helge Ruden suveren, og Arild Norum like klart nr 2.
NB: En hel del av disse gutta har kjørt VM i yngre år. Dette er ikke bare kosekjøring, men knallhard kamp om plassene på laget til Nordisk Mesterskap!

De åpne klassene er et godt tilbud til førere som ikke ellers fyller alderskravene i «sine» spor. Terje Glomset holder tronen i blått spor, men Sigbjørn Kjos lover omkamp..

Resultater
NC3 lørdag             NC4 søndag               Sammenlagt etter 4 runder

Bilder lørdag:

Bilder søndag:

Bilder fra premieutdelingene finnes i tidligere innlegg nedenfor.