VM i Solokov, Tsjekkia – mer enn godkjent!

Toni BOU - Repsol Honda FIM TRIAL 2015 Sokolov Foto © : FIM/G2F Media
Toni Bou: 100 ganger på pallen i VM!  
Foto © : FIM/G2F Media

Dette var VM-åpning for kvinner,og også for alle unntatt de drøyt 20 herrene som spanderte turen til Japan tidligere i år.
Det var ekstra spenning for oss nordmenn, ettersom både Ole Kristian Sørensen og Håkon Pedersen stilte i World Pro!
OK, de fikk bra med prikker, men spesielt lørdag var de ikke sååå langt bak. Guttas innsats sto til langt mer enn godkjent, de tok poeng og vartet opp med en rekke 0,1 og 2’ere. Og det var ikke enkelt – Toni Bou sa etter løpet lørdag at det hadde vært både svært vanskelige seksjoner og mange steder det var lett å gjøre feil, og når han sier det er det nok mer enn riktig!

Neste helg må dere flokke over grensa og heie i Borås!!
cropped-1000x288Info :
http://www.trial2015.se/sv/ 

Her blir det hele 10 nordmenn: Håkon og Ole Kristian i World Pro, Ib Vegard Andersen, Ivar Norum, Julian Berntsen, Marius Christiansen, Kjartan Mikkelsen og jacob-Olaus Vold Gunvaldsens i World Cup og Sondre Gilje Haga og Nils-Johan Vold Gunvaldsen i 125 cc.

nettsida phototrial.it har noen flotte bilder fra helga, også av våre:

phototrialTekst og bilder fra
lørdag
søndag

Bou rundet i helga 100 ganger på pallen i VM’s høyeste klasse. Han viste ellers menneskelige takter, og listene underveis var tildels ganske overraskende: lørdag ledet James Dabill en stund, og søndag ledet Fajardo mens Bou var nede på 3.plass. Men det gikk over, i mål var alt ved det vante og Bou på topp!

( PS: 100 pallplasser er jo veldig bra, men det er enda litt igjen til Fujinamis 151 og Ragas 133)

Kvinnene kjørte altså sin første VM-runde for året. Julie Sandanger og Ingveig Håkonsen var på plass – begge har kjørt VM før, men det er alltid spennende å se hvor mye treninga har hjulpet siden fjorårssesongen. Ikke så rent lite, viste det seg: Julie tok sine første VM-poeng! Hun var godt fornøyd med kjøringa lørdag, men søndag var hun både sliten og småsyk.

Lørdag var slitsom. Kjøretida ble også utvidet først til 5,5 og så til 6 timer. Det hadde regnet hele natta og utover morgentimene, arrangøren modifiserte noen seksjoner men det var både løst og glatt. Mer engelske enn spanske forhold kanskje – de britiske jentene tok i hvert fall tre av de fire første plassene lørdag!
Det er britisk (5 deltakere), det er spansk (6) og det er tysk (7). Og så litt  italiensk  (3) og norsk (2) og gledelig også Keity Meyer fra Estland.

Emma Bristow og Becky Cook var forhåndsfavoritter, men helga viste virkelig at det er flere som har tenkt å blande seg inn i toppen! For jentene teller 3 av 5 runder. Med hver sin seier ligger disse to et hestehode foran uten at noe er avgjort, og bak der er det helt uvisst.

Resultater

Lørdag :    VM Kvinner     World Pro      World Cup

Søndag :    VM Kvinner     World Pro      World Cup

Er lovt bilder fra FIM; oppdateres når de kommer 🙂

Alle kjørerne i åpnings VM-runden for kvinner. Foto: FIM/G2F Media
Alle kjørerne i åpnings VM-runden for kvinner. Foto: FIM/G2F Media