Flott vinterdag i Hobøl

7 februar var det klart for årets andre utfordring på snøføre i Hobøl. For andre år på rad er det tradisjonelle Julpinn ( ca 13. dag jul) supplert med to treningsløp til. denne gangen var det både bra vær og nok snø, så alt lå til rette for en utfordrende dag på sykkelen. Rundt 25 førere i alle aldre hadde funnet veien for å ha det moro og øve seg på litt vanskelig underlag:  «Kan du kjøre på snø, kan du kjøre på alt» skal trener Joa Hindren ha sagt – i følge en av helgas deltakere.

DSC_6193Dagen startet med å bestemme sju «seksjonsgrupper», som tok ansvar for  å bygge hver sin seksjon med tre spor: lett, middels og vanskelig.  Etter en drøy times tid var det klart for start. Det ble delt inn i grupper, deltakerne dømte stort sett hverandre og fikk med en klippetang. Jane holdt styr på kort og prikker helt uten data ( går’e an de’ a??) , så hele dagen var lite funksjonærkrevende!

Snømengden varierte, og grepet på bart fjell var alt fra flott til knapt merkbart.

DSC_6585Noen angret på at de ikke hadde spandert nytt dekk i anledning dagen, men det er det ingen grunn til!

Dette dekket sitter på sykkelen til Saad Mohammad Khan, som var best i klasse «middels».

 

DSC_6489
Ivar hadde overskudd til å showe, her tar han en lang tur på bakhjulet inne i seksjonen..

Ivar Norum var overlegen denne gangen med bare 2 prikker hele dagen – lovende, siden han i fjor ble slått av veteran Jan Hermansson som var med også denne gangen.

DSC_6183Jan har 20 mil å kjøre hver vei, så det er tydelig han trives både på snøen og i Hobøl 🙂

Det var i det hele tatt bare glade fjes og gode miner å se ute i skogen, og også de aller yngste var på plass for å prøve seg i godværet – hadde vi ikke sett på kalenderen kunne det fort passert for vårsol.

Men snøen holder foreløpig, og 7.mars er det klart for ny runde!

DSC_6186

 

Flere bilder: Jeg mangler dessverre navn på de yngste kjørerne, men send gjerne en mail så legger jeg inn..  Hvis noen vil ha tilsendt bilder i full oppløsning er det bare å sende en mail ( post(at)trialavisa.no)

 

DSC_6580

På vei hjem: dagens mest overraskende trialbil, Lada Niva.

Dette ser jo ganske normalt ut bakfra..

Men åpner du ser du at det er trangt.  Hvem sier at du må ha bobil 😀 ?

DSC_6578 DSC_6581