Trial des Nations: Norge nr 5, men nærmer seg..

Ivar Norum kjørte lag-VM for første, men sikkert ikke siste gang! Foto: FIM/G2F media
Ivar Norum  Foto: FIM/G2F media

I går hevet jentene våre seg flere hakk, og klatret opp på 6.plassen, og
i dag var det gutta som skulle i ilden.
Norge har hatt klippekort på 5. og sisteplass i høyeste klasse, men i år var de nærmere enn noen gang. Det stemmer godt med inntrykket av at vi nå har et bedre landslag enn noensinne, og dette er også gutter som planlegger videre satsing, så her kan vi faktisk kanskje true Italia om allerede neste år?
( Oppladingen var heller ikke den beste. Uten å gå i ufine detaljer kan det meldes at sydlandsk mat er skummel, og at Tor Linnerud ble sett søndag morgen, på vei fra butikken med ekstra dopapir til mindersekkene.. Ikke heldig foran et anstrengende løp i varmen!)
På første runde var Norge faktisk bare 5 prikker bak Italia, men det røynet på i neste runde. Italia og de øvrige kjørte seg ned, mens våre holdt samme antall prikker. Sammenliknet med tidligere år er vi likevel MYE nærmere: i fjor var vi 184 prikker bak Italia, nå ble det 40 🙂

Ja- og så vant Spania selvfølgelig, men det visste vi jo fra før..

Resultater TdN                          International Trophy

Det er noen år siden noen har våget seg opp i høyeste klasse. Nivået i år var lagt noe ned, og til høstens konferanse i FIM har Magnus Liljeblad og Svemo foreslått at det skal være automatisk opp- og nedrykk for et antall lag – for neste år da bare opprykk for to eller tre nasjoner, seinere går et tilsvarende antall ned. Sverige og Tyskland er jo sannsynligvis på linje med Norge, det så sånn ut i Nordisk – så for disse nasjonene vil jo det gå bra. Litt mer skeptisk når det året etter blir snakk om nasjonene som nå ligger nede på 5-6 plass? Men for Norge vil det jo være mer inspirasjon og utfordring!

Gratulerer også til Danmark, som kjørte seg opp 4 plasser og klarte 12.plass! Med god trening kan dere godt klare å gå forbi enda et par nasjoner om kort tid 🙂

Norge har plass i depoet blant de proffeste lagene, og holder god stil. Foto: Erik Pedersen
Norge har plass i depoet blant de proffeste lagene, og holder god stil. Foto: Erik Pedersen

FIM har delt noen bilder av de skandinaviske lagene og våre førere også:

jentene er i mål fra sitt VM, og her lades det opp til neste dag! God service i depoet, og Marianne Lundevold og Elin Vandevjen er som alltid på plass!
jentene er i mål fra sitt VM, og her lades det opp til neste dag! God service i depoet, og Marianne Lundevold og Elin Vandevjen er som alltid på plass!

 

Bildet viser Håkon Pedersen som får kontrollert sykkelen
Teknisk kontroll. Og ingen av våre går nok i vekt-fella igjen, her er hvert påbudte gram på plass.. Foto: Erik Pedersen