Stor suksess for NM-arrangørene på Gjerstad

Ordfører  Kjell Trygve Grunnsvoll ønsker Oda Sletta fra Gjerstad lykke til!
Ordfører Kjell Trygve Grunnsvoll ønsker Oda Sletta fra Gjerstad lykke til!

Helgas NM var vellykket fra start til premieutdeling og ble et arrangement Gjerstad kan være stolte over.  Nivået må ha vært uvanlig passe, alle fikk noe å bite i men de beste hadde under en prikk i snitt pr seksjon.

Mange faktorer bidro til å gi løpet det lille ekstra: Ordføreren stilte opp med høytidelig åpning, Gjerstad Storband spilte i timesvis depotet, kiosken hadde fantastiske lokale spesialiteter fra Hjembu Gård ( Elgpita og hjorteburger for å nevne noen)

Depotet var ellers det samme som sist, på området og med bruk av fasiliteter hos Gjerstad Products AS,  som gir både plass og komfort.

Anders Minken sa etter løpet at dette luktet internasjonal standard, og at han gjerne så at klubben søker EM. ( Men det var nok feil tidspunkt å fri, arrangørene var ganske slitne akkurat da!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPublikumsseksjonen lå ved Eurospar, og trakk stadig nye tilskuere som gispet og lot seg imponere over vågestykkene.
Ørjan Våge var speaker og holdt god stemning!

Løpet ble også usedvanlig spennende, med jevne oppgjør og nye mestere i alle klasser, og der ingen ting var sikkert før lista kom.

Største overraskelse var at Ingveig Håkonsen og Mette Fidje klarte å holde alle de mer etablerte førerne bak seg – begge gjorde nok sine beste løp til dags dato, og Ingveig må være den yngste NM-vinner i både trial og norsk motorsport gjennom alle tider!

Håkon Pedersen var blant favorittene på forhånd etter god kjøring i år, og det nye landslaget la oppskriftsmessig beslag på alle de første plassene. Ole Kristian Sørensen kjørte en strålende første omgang og skapte spenning da han lå likt med Håkon, men trakk til slutt det korteste strået – selv om han hadde fødselsdag 🙂    Kake ble det imidlertid i depoet etterpå!  Ole Kristian satser mer i år enn noensinne, og fra sommeren av reduserer han også jobben til 40% for å kunne trene skriver Agderposten. Han er også så heldig at han skal få komme med i ES trial Team hos Johan Svensson, der også Ivar Norum nå er med, og det kan og bør gi nye muligheter for framgang.

Ib Vegard viste som alltid en fantastisk kontroll over sykkelen og imponerte tilskuerne, men noen  ekstra misser henviste han til en uvant tredjeplass. Will be back!

Juniorklassen var spennende etter første runde, med Julian Berntsen bare 2 prikker foran Sondre Gilje Haga. Sondre klarte imidlertid ikke å holde samme nivå på andre runde, og ble også forbigått av klubbkamerat Kjartan Mikkelsen.

Veteran ble også jevnt – Niklas Herland ( tidligere VM-kjører for Sverige og Tiger MC ) ledet etter første omgang,  men Helge Ruden – på Yamaha med trommelbremser – holdt bedre og vant til slutt. Dette blir kanskje siste år før klassen får offisiell status, som den har i EM?

De åpne klassene trakk også en del førere, og er et godt tilbud så lenge arrangementet har kapasitet så det ikke blir for mye kø og tidspress. Noe var det nok her, men ikke så mye at det skal sies å skyldes disse titalls førerne!

Vidar Christensen og Gjerstad Trialklubb ønsker å takke både egne medlemmer, slekt og venner og alle fra andre klubber som stilte opp for å gjøre dette løpet mulig. Dommere kom fra Bergen og fra Østfold – Cato Busterud kjørte hjemmefra i firetida på morgenen for å være dommer, og hjem igjen samme kveld!

DSC_1800
Som fører ble det ikke tatt så mange bilder denne gangen, men her er noen!

Fra premieutdelingene

Aust Agder Blad

.. og dagen etter var det treningssamling for både bredde og topp, med et femtitalls førere. En vellykket ide til etterfølgelse?