Hordaland Cup på Eikås

Julie Sandanger startet i A-klassen dette året, etter å ha tatt innersvingen på gutta i B i fjor. Emilie Westbye stilte som minder!
Julie Sandanger startet i A-klassen dette året, etter å ha tatt innersvingen på gutta i B i fjor. Emilie Westbye stilte som minder!

Godt vær og gledelige gjensyn kan være stikkord for helgas regionløp på Eikås. 45 førere deltok, og det er nå flere førere som har funnet veien tilbake til trialgleden. Heldigvis kom det også en par-tre stykker fra Bergen trial Team helt på tampen, lurte jo på om klubben hadde parkert!
Spesielt gledelig var det med hele 15 deltakere  i R og RD, så rekrutteringen i distriktet er i orden! Flest kom fra Vestkant Trial, som holder regelmessige kurs som ofte er overtegnet 🙂

De som var på første Norgescup runden sist helg ble møtt med en annen type seksjoner denne dagen. De var en god mix av seksjonstyper med kjøring på fjell, stein, jordbakker med mye sving og kjøring i elv. Seksjonene var teknisk krevende, med lite tilløp og fart før momentene. Lett var det ikke: Håkon hadde dobbelt så mange prikker som i norgescup sist helg ( 18 mot 41 ) og Geir Morten Græe hadde tre ganger så mange (32 og 90)!

Ekstra kjekt er det å se tidligere førere som nå er kommet tilbake – Frode Skår, Ronni Hanseth, Jan Fredrik Bjordal og Joachim Rennesvik er alle i den kategorien. De ble nok litt småslitne men alle hadde det kjekt og trivdes!

Eliteklassen ble som forventet vunnet av Håkon, som nok tok litt lett på seksjonene i følge arrangørens egen rapport. Kristian Haugland har også rykket opp i elite, og fikk andreplass- Dermed ble det også gjensyn med Montesa i denne klassen!

A klassen ble en meget jevn batalje,og de siste seksjonene ble avgørende for fordeling av pallplassene.  Ole Tuft ledet, men Hallvard Seilen jafset inn 4 prikker på konkurrentene bare på de siste to seksjonene. Dermed gikk han forbi Tomas Nilsen, mens arrangøren måtte fintelle om toppplassen. Ole Tuft vant likevel på antall enere! Hele 9 kjørere i A klassen er ellers bra her i Bergen ( i fjor var det 5), og flere av gamlegutta viste at de fortsatt kan kjøre trial.

Julie Sandanger kjørte også i A klassen, med Emilie Westbye som minder. Litt prikker ble det jo, men i flere av seksjonene er det lite som skiller på at hun kom seg gjennom.  – og det var jo ikke et lett løp ut fra både arrangørens beskrivelse og prikkene å dømme. Julie er både tøff og teknisk god, så det går nok rette veien! I fjor vant hun også B-klassen i Hordaland Cup, i konkurranse med alle gutta..

B ble nå klart vunnet av Lars Brunborg, som kjørte sterkt i klassen også sist sesong, videre var det svært jevnt. Reino Rognved og Jon Olav Honve har rykket opp, og dermed ble også denne klassen med 7 deltakere litt større enn i fjor.  Største klasse var C, med 12 deltakere. Her har Torstein Revheim Vevle og Marcus Carter gjort store framskritt, med seier og 2.plass forbedret de seg i hvertfall kraftig plasseringsmessig!

Mange kjørere fikk det travelt på slutten og det ble også en del tidsprikker.

Resultater

Klubben har også oversendt noen bilder fra løpet – fotograf Erik Pedersen?