Nye klasser i Norgescupen

Tida flyr, bare drøyt tre uker til Norgescupen starter i Valle. Påmeldingsfristen blir på langfredag og et tjuetalls utøvere er allerede på lista. I følge pålitelige kilder skal dessuten funksjonen «meld på serie» fungere i år, men sjekk bekreftelser og lagre dem godt!

Motorsportkonferansen vedtok nytt klassesystem i Norgescupen 2014, og på arrangørkonferansen ble opplegget finpusset.  Nå er det ferdige opplegget lagt fram :

Figuren viser de nye klassene med aldersgrenser og seksjonsnivå
Klikk på bildet for bedre oppløsning. NB: Det er en feil i bildet, ungdom jenter kjører c til B minus, dvs et par lette B-seksjoner.

Til tross for at det i cupklassene bare legges ett seksjonssett skal det være noe å finne for alle, og i følge deltakerne var det god stemning rundt dette når man gikk inn på hvordan det skal gjennomføres.  Det legges tre sett piler, men i tillegg øker spredning i vanskelighetsgrad ved at ikke alle klasser skal kjøre alle seksjonene.  Eksempel:  KE  hadde tidligere nivå  A/A- mens  den nye «Nasjonal Dame» skal favne fra B- til A , og får dermed også flere deltakere.

Mer om de nye klassene hos NMF

Spesialreglement Trial 2014