EM Pietramurata: Gode norske resultater i junior

Lørdag kjørte Kjartan Mikkelsen inn til en sterk sjetteplass i Youth 125. I dag ble det 12.plass i junior, og dermed kom alle våre fire inn blant de 12 beste. Ikke dårlig på bortebane!

Beste norske plassering sto Marius Christiansen for med en flott fjerdeplass i junior, bare 5  bak vinneren Sascha Neumann (36 prikker).  Det er sterk framgang fra i fjor, da han hadde en 9.plass på hjemmebane som beste! En prikk og en plass bak følger Andreas Dammyr, og Julian Berntsen på 8.plass er også rett i hælene på de andre.(Julian hadde også sykkelvansker, og mener han skal komme sterkere igjen) Mellom der lå attpåtil Marcus Eliasson fra Sverige, og med Tobias Johansson på 11. og altså Kjartan på 12.plass med 60 prikker var det sterk nordisk innsats i et jevnt felt.

Seniorene skuffet nok litt, med Håkon Pedersen på 14. ,Ib Vegard på 17. og Ole Kristian Sørensen på 20.plass er de et stykke bak fjorårets plasseringer.

Lørdag var Ingveig Håkonsen eneste deltaker i kvinnenes EM-klasse. Hun ble nr 14, omtrent på nivå med fjorårets plasseringer. Imidlertid mener både hun og minder at hun nå er vesentlig nærmere det nødvendige nivået, så her kan det bli forbedringer i løpet av sesongen.
I Youth ble altså Kjartan Mikkelsen nummer 6. Videre fulgte Sondre Gilje Haga (12)  og Petter Bjerlin (19 ). Alle disse debuterte i klassen, og mener de har gode muligheter for å forbedre seg allerede ved neste korsvei.

I +40-klassen var det ingen norske deltakere – her ble Jussi Haapanen best denne gangen. ( Han steppet inn på seniorlaget til Finland i 2012, og ble da beste kjører på laget, så helt avdanka er han jo ikke..)Både vinneren og nummer to hadde null prikker, så her har nok arrangøren undervurdert veteranene!

Også i  «International-klassene» var det norsk deltakelse. Det kjøres ikke om poeng og mesterskap, men deltakerne får både internasjonal erfaring og forhåpentligvis gode opplevelser.
Blant jentene ble Cathrine Patricia Hovden nummer 2 og Hanne Haga nummer tre. I gutteklassen var det flere deltakere, og her ble Mike Hovden nummer 16 og Herman B Hansen nr 18. Størst nordisk framgang hadde Mikkel Brade, som kom på 10.plass – til sammenligning hadde han 28.plass på OMS i fjor.

For kvinner og Youth er neste sjanse en dobbel runde i Polen første helg i juli, mens de øvrige klassene møtes i Italia også siste helg i mai.

Resultater hos Phototrial :         Lørdag                Søndag
(resultatlenkene står litt nede, under den italienske teksten)