Bou åpnet X-trial-sesongen med seier i Sheffield

Sheffield er en av de mest tradisjonsrike indoor-arrangementene, og skuffet ikke denne helga heller.
Nå var det nytt arrangementskonsept, og noen nye regler som kanskje kan ha litt av skylda for at Jack Challoner endte i bakken på ubehagelig vis. Ingenting kan uansett stoppe Toni Bou, som tok sin n-te seier..
Både Adam Raga og Fujinami er imidlertid satt tilbake fysisk etter skader, så det kan kanskje bli litt skarpere konkurranse ved neste korsvei.

Men tilbake til Challoner: han fikk en særdeles ukontrollert nedkjøring, og brakk fire fingre 🙁  Ny regel er at det å stå rolig på bånnplata gir en prikk, og det var nettopp et slikt hinder som ga fallet:

Video: Ben Streatfield
Det er også endringer i selve arrangementskonseptet: kvalifiseringen foregår ved utslagsmetoden, der førerne møtes to og to. Det er da slik at de toppseedede møter de med lavere rangering, og dermed blir det også vanskelig for nykomlingene å gå videre. Videre drar ikke førerne lenger med seg prikkene fra semifinalen, alle starter altså likt før finaleomgangen.

les mer hos Trials Central, fulle resultater nederst

– men Trialworld har best bildedekning!