Nordisk mesterskap for lag – med venner!

Nordisk mesterskap for lag var rent deltakermessig en tynn affære. Inntil våre danske redningsmenn stilte sporty opp så det ut til å bli tellende mesterskap bare i veteranklassen, der det til gjengjeld var fire sterke lag.

Værgudene var heldigvis på arrangørens side, og dagen ble betydelig triveligere enn lørdagen. Heldigvis gjorde også de mange uoffisielle lagene sitt til å skape liv og humør i skogen!

Team Bajas stilte i rosa tights. Konkurransen om best humør var hard, men disse var i hvertfall i finalen! Kristoffer Leirvaag, Tøger Trettsveen, Daniel Berntsen og Terje Glomset

 At lagkjøring er populært er det ikke tvil om: På facebook var det ukene før løpet aktivitet for å finne noen å kjøre med, og mange av lagene var satt sammen av venner fra ulike klubber. Resultatet var at av 96 deltakere i den individuelle konkurransen stilte 84 kjørere opp søndag, fordelt på 23 lag. Og det var mye godt humør å se, sjøl om det ikke ble så mye lettere av at sola kom fram – tørke opp gjør det nok ikke på en god stund enda, og nå manglet også regnet som i hvertfall delvis vasket fjellet!

Dessverre ble løpet noe skjemmet av det Sverige oppfattet som hjemmedømming.  At noe var feilbedømt er det full enighet om, som da en norsk kjører rev en pil uten å bli straffet for det – men akkurat den var vel så åpenbar,  at dommeren knapt kan ha latt det passere med vilje.
Etter at Johan Svensson satte et bein innafor båndet på et lite passerbart sted, og fikk beskjed om at de to første kjørerne på laget fikk 5 og ikke kunne kjøre seksjonen, rant det over. Etter en del diplomati kom likevel Sverige på banen igjen, avsluttet løpet i god stil og etterpå virket humøret å være på plass igjen.

Det generelle inntrykket er at dommerne var godt forberedte og konsekvente.
Det er å håpe at feil ikke var bevisste, ikke gikk kun i norsk favør og selvfølgelig at de ikke påvirket hvem som vant!  

Av de uoffisielle lagene var det knyttet litt spenning til Team Motorsyklisten, som så ut til å kunne ta oppp kampen med hvem som helst. Dessverre havnet halve laget på skadelista lørdag, og både Martin Karlsen og Sander Meling var sterkt preget av det.

Mardon Moi var vel heller ikke i sin beste form, men sa han hadde det «sykt moro» og håper at Sørlandet er tilbake i seniorklassen i neste lag-NM. «B-laget» besto av Ossa Racing Team + Morten Sandin, og dette er gutter som ikke viker tilbake for en utfordring! Moro at Håkon Lilleby er tilbake 🙂

Også i junior tok Norge en klar seier, men Sverige er på opptur! Forhåpentligvis kommer også Finland og/eller Danmark med i neste mesterskap. Ut fra antall prikker kan det se ut til å ha vært litt lettere seksjoner søndag, men ikke mye!  Også her stilte tre uoffisielle lag, og Norge kunne nok ha mønstret enda et par. Bredden er det ikke noe å si på!

I fjor stilte de norske juniorene med underbuksene utapå, men i år var det mer stil: små flagg og 17.mai sløyfe!

Også i kvinneklassen, tok Norge som forventet en klar seier. Sverige var svekket da en kjører ikke kunne stille, men holdt likevel unna for det norske «2.laget» fra Trial Team Girls, og også her ser vi at den norske bredden er upåklagelig.

I veteranklassen var Finland åpenbare favoritter etter trippelseier lørdag. Det norske laget var lite fornøyde med egen innsats, men glade for å kapre pallplass og i hvertfall ha svenskene innen synsvidde. De mener sjøl å kunne kutte mange prikker på en god dag – men det sa jo konkurrentene også..

Villy Kyndesen på «DMU Gamle Drenge» slo seg nok en del da han landet face down i første runde. Da en tilskuer uttrykte bekymring for tanngarden, kommenterte lagleder Hans Jørn Beck «Det er da ikke så farlig. Han er jo så gammal at de snart faller ut likevel..»