Trøgstadløpet avrundet regioncup Øst

Det var vått, og det ble kaldt å være klipper - men Mats hadde utstyrt seg godt, og bygde også demning for å holde flommen på avstand

Oktober+Trøgstad+løp = regn og glatt..Trøgstadløpet ble en slitsom og kald utfordring for mange, men det var ingen sure miner å spore -hverken blant de yngste eller eliten. Ikke minst de siste hadde en hard tørn. Ib Vegard Andersen vant – med 70 prikker på 21 seksjoner hadde han drøyt 3,3 i snitt – det vil si rundt 3 ganger så mye som på sin dårligste NC-runde i år.. Etter løpet var han godt fornøyd med seier sjøl om det ble mye prikker, og sa også at det beste med løpet var vanskelighetsgraden – han håpet det ble flere slike!

På andreplass fulgte Martin Karlsen (OMS), og på tredje Nicklas Engseth (Nesodden) som virkelig har fått sving på sakene noen måneder etter comebacket! Under premieutdelingen sa også Cato Busterud at dagens premier hadde gutta jobbet for : «Vi sa det ikke til dem, men vi brukte jo anledningen til å teste nye kanter til neste års Norgescup» ( Han fikk for øvrig straks «godkjent»-stempel fra Ib. Ib Vegard og Eiker trialklubb hører jo til region Sør, og sammenlagt var Martin Karlsen uslåelig med 97 poeng av 100 mulige.

I KE var Camilla Dybedahl eneste kjører i dag – 94 prikker vitner om en tøff dag i skogen, men det gjelder også gutta i A-sporet. Her vant Håkon Håkonsen fra Skiptvet både i dag og sammenlagt, men det var uhyre jevnt. Håkon hadde 76 prikker, det hadde også Ola Bræck Larsen fra Trøgstad, mens Mathias Fagertun Dammyr på 3.plass hadde 77. Mathias tokogså bronse i cupen, andreplassen var reservert Julian Berntsen som vant de fire første løpene i A-klassen. Julian tok da sjansen på elitesporet i de siste to løpene, og har klart to tellende fjerdeplasser der – mer enn godkjent!
Arrangørene stilte ellers sterkt i A-klassen med Kristian Dybedahl og Rikard Bakurowitz på 4. og 5.plass i dag!

I B stilte hele 20 deltakere til start, og endelig kunne Sondre Natvik (OMS) innkassere en seier, etter fire pallplasseringer. Også her var det jevnt: Sondre hadde 33, Thomas Ramsli Kristensen fra Nesodden 36 og så Kristian Ottestad (enda et hyggelig gjensyn!) på tredjeplass med 37 prikker. Sammenlagtvinner Georg Kaxrud (Hobøl) brøt i dag mens Sondre da knep sølvet i cupen foran Thomas.  
Hobøl stilte for øvrig svekket i dag. Klubbens satsingsteam med bl.a Ivar Norum, Martin Hemmer, Lene Dyrkorn  og Daniel Fredriksen hadde også en kolliderende samling!

Det Trøgstad stilte sterkt i A er vel ellers OMS Trialklubb B-vinneren, med 5 av de 7 første plassene både i løpet og på sammenlagtlista lover det jo godt for framtida! At Linda Hjell er beste KB-kjører i regionen er det i hvert fall ingen tvil om, sjøl om det er få konkurrenter og dermed kanskje dårlig med tellende runder». I dag stilte imidlertid Cathrine Hovden opp, og var ikke så mange prikkene bak på første runde før hun dessverre måtte bryte.

Det er desidert flest kjørere i det høye settet nå om dagen, men også C-sporet var bra besøkt med 11 startende. Her vant Oddbjørn Skimten fra Kråkerøy – til tross at det var hans første løp i C og som en av foreldrene fra samme klubb sukket: Du vet, vi er ikke så vant med sånt føre nede hos oss..  

Suveren sammenlagtvinner i C var Henrik Aleksander Dybedahl – også han med 97 av 100 mulige poeng.
Høsten er jo «overgangstid» også i trial: Oddbjørn har 4 seire i D under vesten, og tok sammenlagtseieren der. Henrik stilte også i høyere spor i dag, og klarte seg bra i B.  
Dagens toer Fredrik Sverre Nilssen falt rett utenfor sammenlagtpallen, der sølv gikk til Sander Guldberg (ATD) og bronsen til Ludvik Kasbo fra Skiptvet som også tok tredjeplassen i dagens løp.

ATD må være klubben mot strømmen! Vi ventet på premieutdeling, hutret og frøys og tømte kiosken for kaffe og varm sjokolade. Men så kom Tayfun Zeybek og kjøpte is, og bak han i køen sto jammen Sander Guldberg i T-skjorte..

I KC ble det ny seier til Ingveig Håkonsen (Skiptvet), med Kristina Bakurowitz (Trøgstad) på 2.plass. Og NB: jentene klarer seg bra, Ingveig ville vært svært nær en pallplass også blant gutta.
I D-klassen vant altså Tayfun for første gang, mens Vegard Lindanger Ingum (Hobøl) tok andreplass både i dag og sammenlagt. Madelene Hyldgaard tok seg av KD,  også sammenlagt med tre seire. Siste regioncup-klasse er da TRIM, som ble suverent vunnet av Bjørn Hovden igjen. Han slo Roy Dybedahl, men Roy er nok fornøyd likevel. Med dagens poeng gikk han opp på 2.plass i sammendraget foran Arild Norum, som er i Uddevalla og sikrer for Hobøls elitekjørere. ( Og bra er det, for trener Johan Svensson hadde lovet store utfordringer på forhånd.  Fra Facebook: Johan» Hopp i sparkbyxorna och dyk upp dom som vågar..»  Lene til Johan: «Digger deg! Du får meg til å gjøre de sykeste ting..» )
Trimklassen rangeres jo etter spor, men færreste prikker i skogen i dag uavhengig av klasse hadde Helge Ruden på gammal Fantic – han hadde bare 6 prikker totalt i C-sporet.

 
I rekruttklassene blir det naturlig nok store variasjoner, her er det jo både kjørere som deltar for første gang og super-rutinerte 12-åringer med mange sesonger på baken. At det nå er mer regel enn unntak at et par kjører RB er i hvertfall et godt tegn for framtida. Eikerkjørerne Per Kristian Svensrud (60 prikker) og Sondre Halbjørnhus mestrer til vanlig nivået godt sjøl om det ble vanskelig i dag. Også RC hadde to kjørere, Oscar Nicolaysen fra Kråkerøy (57 prikker) og Herman B Hansen fra Skiptvet (64) mens den store rekruttklassen var RD med hele 7 kjørere. Også Rekrutt  og Minirekrutt hadde en håndfull kjørere, men her var det mannefall på det slitsomme føret!
 
Elite: Martin Karlsen, Ib Vegard Andersen og Nicklas Engseth. Legg merke til at de smiler og er tørre. Trøgstad har nemling byggevirksomhet på gang, og torsdag var det innspurt for å få taket halvferdig. 5 mann skrudde, og 3 sjauet plater opp til dem. I løpet av to og en halv time klarte de 200 kvadratmeter! Til glede for mange i dag, det var faktisk plass til alle. Bygget går under navnet "Joars hus" etter drivkraften bak tiltaket , og Cato kommenterte "Ja, det er verdt sin vekt i blikk, det" da vi skrøyt av den nye komforten..