Trial des Nations nærmer seg start

 Til helga er det duket både for finalen i jentens VM, og lag-VM for både kvinner og menn. De norske jentene er i gang med oppkjøringen, og deltok sist helg i den doble VM-runden i Tramelan. Derfra er det ikke lange veien til Moutier, der de skal kjøre VM-finale fredag, og lag-VM lørdag. Gutta har pakket bilen og setter kursen sørover  i dag, søndag er det klart for konkurranse – i klassen for de tøffeste av de tøffe. I fjor klarte de jo femteplassen, og slo da Japan – i år stiller ikke Japan, og hverken Tyskland eller Sverige har søkt opprykk så det blir bare fem lag i VM-klassen. Hos jentene er det 11 lag – en opp fra i fjor, til tross for at Finland nå ikke stiller. Nye fra i fjor er Portugal (som har deltatt tidligere) og hjemmelaget Sveits – som debuterer i konkurransen. Norge stiller med Lene Dyrkorn, Camilla Dybedahl og Helene Sørlie – dvs det samme laget som ble nummer seks i fjor, samt reserve og støttespiller Erika Melchior.  Lene holder jo stand som norges beste, og de andre to har hevet seg et hakk siden sist – men om det holder til å gå oppover på lista gjenstår å se.
Herrelaget består av Ib Vegard Kaasa Andersen, Håkon Pedersen, Sverre Lundevold og Kristoffer Leirvaag samt reserve og lagleder Ole Kristan Sørensen. For guttas vedkommende er  ikke avansement et naturlig mål i år, sjøl om flere av kjørerne har hevet seg – her er avstanden til de beste for stor. Men det er lov å håpe på at vi nærmer oss, sjøl om savnet av Mardon nok også merkes!

I tillegg til VM-klassene konkurreres det jo om «International Trophy» , der de beste kan søke om opprykk til sjefsklassen. Denne klassen kjører et lettere spor, og her er det rekord-deltakelse med hele 24 lag – også Danmark, Venezuela og Brasil.

Deltakerliste
Slik gikk det i fjor(alle klasser)
Løpets hjemmeside
Pressemelding FIM