Gulløksa gikk til Riska Motorsykkelklubb

Riska Motorsykkelklubb ble i dag tildelt prisen Gulløksa, som deles ut til den klubb som har gjennomført årets beste trialarrangement. Klubben fikk prisen for årets NM som var et fortreffelig stevne – se Trialavisas tidligere omtale  

Klubben har for øvrig fått prisen tre ganger før, første gang i 1987 da klubben var fersk men uforferdet -og forrige gang i 2009 for lag-NM.

PS: i tidligere innlegg lovte vi å komme tilbake med historien bak navnet Gulløksa. Det har ikke lyktes helt. Det er imidlertid klart at det deles ut en lang rekke gulløkser hvert år rundt om i verden! I Æsops fabler ble gulløksa bruks som en test på tømmerhoggerens ærlighet, og deretter gitt ham som belønning. Gulløks ser også ut til å ha eksistert lenge som utmerkelse innen speiderbevegelsen, og der har jo navnet en tydelig sammenheng med prestasjonen. Videre deles gulløks ut for fremragende bidrag av studenter ved minst ett amerikansk universitet, til beste elev basert på andre kvaliteter enn karakterer ved «Fire Serices» linja ved en yrkesskole, det gis gulløks for prestasjoner innen folkedans, det deles ut en Piolets d’Or for særskilte prestasjoner i klatring.. og lista stopper nok ikke der.

Hvis noen har historien bak hvorfor trialsporten bruker denne betegnelsen: send en melding til Trialavisa!