Terningkast 6 !

Flott seksjon på bryggekanten, signert Seldal og Egeland

Riska Motorsykkelklubb arrangerte NM 2011 på lørdag og Norgescupfinalen søndag 25.september. Trialavisa har tidligere omtalt hvert av disse løpene (oppdatert nå med bl.a. bilder) , men vil også gjerne gi en felles omtale.  Riska fyller jo 25 år i år, og hadde virkelig lagt seg i selen for å skape et godt arrangement.

Først en geografisk avklaring:
Løpet gikk både i Sandnes (kommune), Riska (bydel) og Hommersåk (tettstedet)
-men hvis du i vanvare sa på mandag at du har vært i Stavanger, tok du skammelig feil.

PR- tiltakene i lokalmiljøet startet allerede uka før, da klubben inviterte til en uhøytidelig «prøvekjøring» av løypene. Her stilte varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli, sporty opp  – og klubben satte da opp en duell der moromann Pål Magnor Kvammen var motstander. Klippet kan du se på NRK her  

Varaordføreren gikk for øvrig seirende ut, og imponerte virkelig! Det er også ellers godt han har balansekunstene i orden:  i Sandnes har FrP inngått et uventet samarbeid med Arbeiderpartiet (som da fikk ordførervervet), og deretter fikk han brått plass i FrP’s sentralstyre forrige uke!
Også nylig avtroppede varaordfører Kåre Hauge fra AP stilte for øvrig også opp for klubben som medaljeutdeler under NM, så politikerne ser tydeligvis verdien av idretten også etter valget.

Som også omtalt i reportasjen fra NM var det på lørdag bygd en spektakulær steinseksjon nede ved brygga, som ga løpet og sporten en mye større publikumsflate. Denne var signert Tor Magne Seldal og Jan Ove Egeland. Egeland Maskin seiler dermed inn i den lille gruppa av firma som kan tilby design og oppsett av tyngre trialseksjoner, der bare Svein Haug & sønner i Enebakk og Knut Ivar Mork/Lars Holland Mork i Kleive er fra før. I internasjonale løp er det fast takst med minst en slik seksjon, og her har Norge ingenting å bekymre seg for hvis vi skulle få et arrangement igjen: alle disse har topp kompetanse! (Denne seksjonen måtte dessverre fjernes igjen allerede lørdag kveld. Synd, siden den vel kunne måle seg med en hel del kunstinstallasjoner som kommuner har betalt godt for andre steder)

Løpet gikk altså i Hommersåk. Når vi er på løp blir det jo litt begrenset med sightseeing (med mindre det er dårlig skilting), så sjekk ut denne videoen for å bli bedre kjent med bygda!

Hommersåk skolekorps stilte opp begge dager.

Lokalsamfunnet sluttet også opp om arrangementet, og skolekorpset stilte opp for å sette en ekstra spiss på seremoniene Skolekorpset er for øvrig en veteran i organisasjonslivet i bygda.  Når korpset runder 60 neste år er det vel ikke mer enn rimelig at trialklubben gjør gjengjeld med en liten oppvisning?

Flere stikkord:
– arrangøren hadde funnet en svært god speaker, Ørjan Vaage fra Sørlandets Trialklubb.
– Resultatlistene kom raskt opp og det var løpende oppdatert skjermvisning ute og inne.
– Trialavisa testet selvfølgelig også kioskmaten med stor glede, og anbefaler spesielt stedets gulrotkake! Saftig godt.
– Depotet fikk plass til de som trengte det, mange av dem fikk strøm, alle fikk gjort sitt fornødne på verdig vis ettersom det er hele tre toaletter, og en hel del fikk faktisk dusjet i varmt vann (!). 
– Vaskekøen for sykler var som vanlig ulykksalig lang, men ettersom klubben har avskiller i orden ble arbeidet i hvertfall miljøvennlig gjort..
– Til og med værgudene var vennlig innstilt: Det er ikke feil å si at det har vært en del regn i de siste månedene, men denne helga fikk slippe.

Summa summarum en klar sekser på terningen, og en sterk søknad om «Gulløksa»!
(Gulløksa er en hederspris til årets beste arrangement. Hvorfor symbolet er blitt nettopp ei øks skal vi prøve å finne ut av før avgjørelsen faller og prisen deles ut på Motorsportkonferansen senere i høst!)

Resultater:  NM    NC6   NC 2011 sluttstilling