Bou tok siste stikk i VM – og seier til Eddie i Youth!

Seier til Toni Bou, foto GF2 Media

Toni Bou hadde på forhånd annonsert at han ikke skulle ta noen sjanser i dagens løp, men endte likevel opp på toppen av pallen. Med overbevisende kjøring og bare en prikk på førsterunden kunne ikke Raga true mesteren, selv om også han hadde en strålende runde på 2 prikker. Bou vant dermed sin femte strake VM-tittel utendørs, og han har like mange Indoor-mesterskap.
Alfredo Gomez sikret seg juniortittelen i lørdagens løp, og valgte å stille i seniorklassen søndag. Han klarte seg godt, og klarte en svært respektabel 7.plass, foran både Grattarola og Challoner.
Jeroni Fajardo ville for øvrig plassert seg som nr 7, men ble diskvalifisert. I følge Todo Trial skyldtes dette at han fikk vansker med sykkelen (ødela topplokket, som var byttet pga at løpet gikk i høyden, hvis jeg forstår det rett). Han fikk da for det første 5 i de to siste seksjonene, men dessuten overtok han deretter mindersykkelen på transporten, og lot minder’n dytte til mål.. Ettersom fører og sykkel skal komme gjennom uten ytre assistanse, og fører selv skal ha hånd om sykkelen, ble det altså diskvalifikasjon. Sammenlagt ble han til slutt nr 4, men ville uansett ikke kommet høyere opp om han hadde fått 7.ende plassen – dette skyldes jo at han gikk glipp av poeng da han valgte å stå over rundene i Japan, på grunn av usikkerhet rundt stråling og risiko.

Eddie Karlsson - her under Nordisk mesterskap. Foto: Sara Hemmer

For oss skandinaver overstråles likevel Toni Bou av Eddie Karlsson, som rundet av med seier i siste løp. Vi bøyer oss i støvet (eller søla, slik været er akkurat nå) for den uredde svensken og satser på at de norske unggutta kommer etter! Eddia hadde marginen på sin side: Til tross for 35 prikker på både vinner og nummer 2, klarte Eddie og Cedric Tempier å kjøre helt likt, ned til siste 5-er, og dermed skilte tida: 4.09.53 på Eddie og 4.10.56 på Tempier.
Stort jevnere blir det ikke, og min sidemann her foreslår at dersom også tida hadde vært lik kunne de skille på hvem som har mest bensin igjen på tanken 🙂

Resultater søndag:  VM     Junior    Youth     
Sammenlagt 2011:  VM     Junior    Youth       «Fabrikksmesterskapet» 
Se bilder/video  hos Trials Central 
Pressemelding fra  Repsol Montesa Honda Trial Team

Isola2000 er et populært feriested, ikke minst vinterstid, og ligger vakkert til høyt oppe i fjellene. Foto: GF2 Media

Video med seierssermoni og intervju bl.a.

Video av Adam Raga lørdag (NB: samme bruker – Pumbu92- har lagt ut flere kutt av andre kjørere. Klikk på tittelen så kommer du til hans kanal på YouTube)