Pobladura: Trippel spansk i VM, Håkon nr. 14 i junior.

Trippel spansk på seierspallen: Adam Raga, Toni Bou og Albert Cabestany
Trippel spansk på pallen: Adam Raga, Toni Bou og Albert Cabestany. Foto: G2F Media

 Ny dag, nye muligheter! Lørdagens EM-runde bød jo på både nedtur og opptur for Håkon Pedersen. Søndag var det duket for deltakelse i junior VM samme sted. Både antall prikker og utviklingen i løpet ble ganske lik, med en god andrerunde på bare 15 prikker og 14.plass til slutt.
Det var ellers ikke bare Håkon som lagde tilløp til reprise: Alfredo Gomez kjørte på 7 prikker = score til EM-vinner Jack Challoner , og også Charles Traviesta med 14 kopierte Benoit Dagnicourt på lørdagens sølvplass.  Challoner har jo gått opp i senior-VM der han klarer seg bra, mens resten av podiet fra lørdag (Dagnicourt og Fransesc Moret) måtte se seg slått av Gomez dagen etter.

Selv om det ble samme plassering som på lørdag var det likevel enda mindre som skilte oppover, og Håkon er relativt fornøyd med dagen. I følge trener Joa Hindren begynner kjøringen nå å bli riktig bra, så han venter at Håkon vil klatre opp på øvre del av lista i nærmeste framtid!  

Pobladura ble som arrangør en svært positiv opplevelse. Byen er ikke stor, men har gleden av å ha en trialinteressert ordfører! 
Det offentlige har derfor finansiert bygging av et splunka nytt depotanlegg med  helikopterlandingsplass, sanitærbygg, nye bygg for administrasjon , presserom, pub og kafeteria, P-plass og alt som skal til.
Hmm..Kommunevalg til høsten? Hva sier Bergenskandidatene til en VM-runde?

Under løpet søndag var det også gitt anledning for publikum til å følge løpet med egen trialsykkel (mot betaling, selvfølgelig), og Erik Pedersen mener rundt regnet 500 benyttet denne muligheten.

Håkon og Joa før start. Foto: Erik Pedersen

Resultater:     VM       JuniorVM       Youth 

Pressemelding fra Håkon Pedersen
Løpets hjemmeside
Mer om løpet hos Trials Central 
Omtale fra lørdagens EM-runde  
Bilder og video på TodoTrial