Storanlegg for motorsport for Østlandet : Snart ferdig på Rudskogen, strid i Røyken

Det nærmer seg ferdigstillelse for nasjonalanlegget på Rudskogen, som skal åpnes for bruk 17 juni i år (fase 2 og offisiell åpning er likevel først i 2012). Dette anlegget skal også romme enduro, motorcross og trial og vil gi nye muligheter for Østfoldklubbene – da spesielt Borg MC, som samler sine aktiviteter her. Trialgruppa har hatt liten aktivitet de siste årene, men planlegger nå kurs i følge klubbens siste medlemsblad

Samtidig er det arbeid for et stort anlegg på andre siden av Oslofjorden: Oslofjord Panoramic Racepark som er under planlegging i Røyken.  Opprinnelig var det her regulert til et mindre lokalt anlegg, men kommunen  er positiv og har gitt tilsagn om salg av en større tomt.  Også dette anlegget er ment å romme mer enn hovedbanen, og gi plass til bl.a trial.
Hovedbanen i begge prosjektene er forøvrig tegnet av/planlagt tegnet av den kjente «Formel 1-arkitekten» Hermann Tilke og kan se ut til å ha flere likhetspunkter.

Det er likevel  skepsis til planene i deler av lokalmiljøet i Røyken, og 19 mai avholdes et folkemøte om saken etter initiativ fra lokale politikere og miljøbevegelse. Her kan både motstandere og tilhengere av anleggsplanene møte opp for å si sin mening!

En kommentar om “Storanlegg for motorsport for Østlandet : Snart ferdig på Rudskogen, strid i Røyken”

Det er stengt for kommentarer.