5. runde Barcelona
Startside ] Opp ] 1. runde England ] 2. runde Frankrike ] 3. runde, Toulouse ] 4. runde, Granada ] [ 5. runde Barcelona ] 6. runde St. Petersburg ] 7. runde, Milano ] 8. runde Lisboa, Portugal ] 9. runde. Italia ] 10. runde Argentina ] 11. runde Belfast GB ] 12. runde Finale i Ibiza ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

07.02.05

Tre dobbelt spansk !

Unge Fajardo erobret sin første finaleplass i Barcelona, derved ble det 3 spanjoler i finalen, til hjemmepublikums store glede.

De tre spanske kjørere utklasset resten med sine 2.takt sykler. Lampkin som tok 4. plassen i kvalifiseringen sa etter løpet "Vi vet at vi jobber med et teknisk  konsept som trenger utvikling og at vi derved løper risiko om å bli slått". Flere av seksjonene i Barcelona ga en fordel til den eksplosive kraften av 2-takt syklene. Fujinami ytret likedan ubehag over sykkelen etter at han hadde en teknisk skade og måtte bytte.

Honda/Montesa har tydelig tatt en sjanse. De har investert store beløp i prosjektet og håper at den løpende utviklingen vil bringe sykkelen opp i de samme egenskaper som 2-taktere. Et håp jeg anser tvilsomt så lenge FIM ikke stanser 2-taktere. Det er jo slik at 2-takten ikke står stille i utviklingen og når 4T er blitt bedre vil også 2T ha avansert videre. Det er også å anta at forskjellen mellom de 2 "konseptene" ikke vil være så stor ved vanlige utendørs løp senere i år.

I Barcelona var det 15 seksjoner i finalen, altså en stor påkjenning til førerne. Tilskuertallet var 10.500 !!!

Raga viser her at det er lov å bruke foten så lenge hælen fortsatt står på  fothviler, Cabestany fortsetter med en ny pallplassering, Fajardo tok steget til pallen for første gang. Foto: Octagon.