1. runde England
Startside ] Opp ] [ 1. runde England ] 2. runde Frankrike ] 3. runde, Toulouse ] 4. runde, Granada ] 5. runde Barcelona ] 6. runde St. Petersburg ] 7. runde, Milano ] 8. runde Lisboa, Portugal ] 9. runde. Italia ] 10. runde Argentina ] 11. runde Belfast GB ] 12. runde Finale i Ibiza ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

10.01.05

Mesteren sesongstarter med seier.

Så er vi i gang med en ny sportsesong og gleder oss til å følge kampen i toppen av årets Indoor mesterskap.

La oss først komme inn på en par endringer i reglene. Hver runde må bestå av minst 7 vanlige seksjonere + minst en parallell + en ekstra som f. eks et hopp. Det skal delta minst 7 eller maks 8 kjørere i hvert løp. De 5 først plasserte i fjorårets utendørs VM ( Fujinami, Raga, Lampkin, Cabestany, Freixa) er tatt ut til å konkurrere om tittel og plassering, de andre 1 til 3 er "Wild card" kjørere som arrangøren plukker ut. Disse sistnevnte må ha deltatt i fjorårets utendørs VM eller ha vært plassert som minst nr. 3 i fjorårets Junior VM. Nytt er også at bare 3 førere går til finalen (tidligere 4).

Det gis 1 - 2 - 3 - 5 prikker, når føreren foter den 4. gangen er dette lik med en femmer. Dvs. at det er ikke som i vanlig trial hvor du kan fote mange ganger og beholde "3". Det er også tillat å rygge. I tillegg kan du få tidsprikker, overskridelse av tiden medfører 1 prikk for hver 30 sekunder.

Årets første løp gikk tradisjonen tro i Sheffield, England. Dougie Lampkin (som bor like i nærheten) har vunnet løpet 7 ganger tidligere, men i år stilte han i sitt første løp på en 4-takt. Den virkelige favoritten før løpet var dog Adam Rage, regjerende Indoor mester fra 2004. Det knyttet seg også spenning til Albert Cabestany, som stilte på sitt nye merke Sherco, en sykkel han har hatt i en uke. I likhet med Lampkin stilte også de to andre Montesa piloter med den nye 4-takt.

Seksjonene hadde en meget høy vanskelighetsgrad. De fleste var laget av naturlige hinder som f. eks. store stein og tømmer. Det viste seg straks at wild-card kjørerne hadde sine problemer, og havnet sist etter første runde. Derimot viste Adam Raga fra starten av at han bar favorittstempel med rette. Med 11 prikker var det bare Cabestany som fulgte ham noenlunde med sine 16. Lampkin pådro seg 4 femmere og kom ikke til finalen, en stor skuffelse for både ham og hjemmepublikum. Etter løpet skyldte han på nervøsitet og 4-takteren som han ikke er helt vant til.

Raga skal nok ikke vise dem bakhjulet, men muligens fotsålen i 2005. Cabestany gjorde en god figur på sin nye sykkel. (foto: Octagon)

I finalen ble seksjonene "skjerpet" og kjørt i begge retninger. Det ble mange femmere, Fuji og Cabestany hadde 5 hver mens Raga klarte seg med 4. Adam og Caby klarte 3 nuller mens Fuji måtte nøye seg med 1. Ingen tvil om at beste mann vant.

Resultater: Innledning Finale 1. VM runde