5+6 Runde Japan
Startside ] Opp ] 1+2. Runde Irland ] 3+4. Runde Portugal ] [ 5+6 Runde Japan ] 7+8 Runde USA ] 9+10 Runde, Frankrike ] 11 Runde Andorra ] 12+13 Runde ] 14. unde Spania ] Finale runder i Sveits ] Lag VM 2004 ] VM Kvinner 2004 ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

24.05.04

Fujinami briljerte på hjemmebane.

Foran store tilskuermasser ble det først og fremst en kamp mellom Fujinami og verdensmester Dougie Lampkin.

Fujinami i en kunstig vanndamm. Foto: Montesa-Press

Nærmest tradisjonstro regnet det i Japan, alle de beste førerne hadde reist til landet med soloppgangen og det ble et løp med mye spenning og små marginer i toppen. Raga kjørte på sitt beste men motte gi tapt første dagen, det var Fujigas som vant knepent med en prikk foran merkekollega Lampkin. Ellers var det mange gode Japanere med i startfeltet. Interessant var også Verdenspremiere av den nye Honda 4-takt, den ble kjørt av japaneren Ogawa som tok 9. plass begge dager. Det beviser at 4-takt har muligheter til å henge på med 2-takten. Ellers kan nevnes at Jarvis tok fine plasseringer begge dager, noe som tyder at han kommer seg etter skader.

Andre dagen viste på nytt samme bilde i toppen, dog falt Raga noe av til 5. plass. Derimot motte Lampkin og Fujinami skilles på nullene, begge hadde 12 prikker. En overraskelse var også spanske Fajardo på 4. plass, derved ser det ut til at Spania har avlet enda en fører til VM teten. Dessverre var det noe amper stemning i GasGas leiren - de likte ikke at Fajardo kom foran Raga og derved tok poeng fra fabrikkens 1. fører. Krangel ble det også i Montesa/Honda teamet i og med at Lampkin la inn protest mot en dommer som ga ham 5 for en pilberøring (i følge regler skal du rive pilen), men protesten ble avvist, Hans team som jo er japansk, satte ikke pris på protesten.