1. Runde, Portugal
Startside ] Opp ] [ 1. Runde, Portugal ] 2. Runde i Spania ] 3 og 4. Runde Japan ] 5 og 6. Runde, USA ] 7. runde i Andorra ] 8. og 9. runde i Frankrike ] 10. og 11 runde, Italia ] 12. runde England ] Tyskland nest siste runde ] Finale i Belgia ] VM Lag + kvinner 05 ] VM Kvinner 2005 ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

19.04.05

Lampkin tar 1. stikk.

Endelig er det riktige VM i gang, utendørs er nå en gang trialsportens første fiolin.

Trial VM har startet og i Portugal fikk vi en demonstrasjon at antagelser om kampen i toppen stemmer. Alle kandidater til årets tittel kom på de første 5 plassene. I tillegg fikk vi en klar indikasjon at 4-takt kommer sterk i utendørs terrenget.

Løpet ble kjørt i en liten landsby - Pampilosa da Serra - som bød på til dels spektakulære seksjoner. Til dels på tørr fjell med skummel sand og til dels i bekker med klart fjellvann. I Portugal har trialsporten liten utbredelse, få kjørere og få klubber. Derved måtte man ty til bygdas brannvesen for å ha seksjonsdommere, disse fikk et lynkurs. Utrolig nok ble det bare få diskusjoner om dømming og alle endte i skjønn fordragelighet.

Indoormesteren Raga og tett følgende Cabestany ville sikkert vise at de også duger utendørs, Fujinami hadde sikkert ambisjon for å vise at han er regjerende mester, mens Lampkin stilte opp i full konsentrasjon. Her kunne hver fot bli en fiasko.

Etter første runde ledet Lampkin (11) med en prikk foran Cabestany (12) og unge Antonio Bou (16) på 3. plass - mens Raga hadde 19 på sin konto, en prikk foran mester Fujinami. Men så kjørte Raga en utrolig 2. runde med bare 5 prikker, det hold for å komme opp på 2. plassen og legge Cabestany bak seg, Lampkin kjørte en like jevn runde som i første og behold ledelsen til mål. Et resultat som illustrerer spådommen, kanskje bare med unntak av Bou som ikke hadde så høye ods før starten.

Med sin 4-takt Montesa viser Lampkin at han er "still going strong", foto: Todo Trial.

Resultatene fra løpet kan du se på siden VM-2005.