NM 2024 – med bilder

Kongepokalvinnerne Jarand-Matias og Huldeborg

Resultater alle klasser

Bilder fra premieutdeling

DSC_0663

Image 1 of 8

Disse fire var sentrale i ledelsen under løpet og fikk blomster og takk: Liss Thomassen, Jon Kevin Nilsen, Per Arne NYskog og Johnny Bysheim

Gratulerer til Gjerstad og de gode hjelperne med et flott gjennomført mesterskap! Steinbra sto det på plakaten fra Kragerø Naturstein, og det passer bra her.
Gjerstad er ingen stor klubb, og lever nå i usikkerhet om hvor lenge de kan få beholde området, som i hvert fall delvis er lagt ut for salg som utbyggingstomter. Da er det ekstra godt gjort å dra dette i land på framifrå vis!

I ukene fram mot NM ble det mye fokus på kongepokalene, da særlig på om seniorklassen for menn egentlig har og kom til å få nok deltakere. Trial er jo i en særstilling her, sammen med noen få andre idretter: Det er faktisk bare et lite antall utøvere som er i stand til å gjennomføre de vanskeligste seksjonene uten fare for liv og helse.
I friidrett kan jo mange gjennomføre 10000 m, og nr 20 i NM i år ble slått av vinneren med mer enn 3 runder og rundt 4 minutter. Han er fortsatt en svært god løper!
NM-reglementet tar hensyn til det, og legger opp til et bredere utvalg seksjonsnivå enn vanlig i Norgescup. Hensikten er de svært gode utøverne vi har i kjølvannet av de aller fremste VM-deltakerne kan få en rettferdig plassering i norgesmesterskapet, som rett og rimelig er. Da er det trist at noen av deltakene oppfatter seg sjøl som «listefyll»!
Så må det jo også være mange nok særdeles vanskelige seksjoner til å skille de aller beste, uten at det blir ren bingo. Denne helga ble det kåret riktige og rettferdige vinnere, sjøl om nivået i øvre ende sikkert kunne vært skrudd til et par hakk både her og i veteranklassen!
En av de som tok utfordringen på strak arm og stilte var Ib Vegard Andersen, etter 5 års fravær fra denne idretten. At han tok 2.plassen var den største overraskelsen, og sier litt om hva slags konkurransehode den gutten har!
Jone Sandvik var nok litt uheldig, men tok 3.plassen i et løp med få prikker. Da er det ikke rom for småfeil.
Det triste som skjedde under løpet var at Sander Bjoraa brakk, eller snarere smadret, stortåa. Det er for mange små biter til å skru sammen, og Sander er ute minst en måneds tid. Nasjonalt er det jo nå konkurransepause, men kommende VM-runde kan han se langt etter.

I kvinneklassen ble det som ventet et oppgjør mellom de eldste elitekjørerne. I NC sist helg vant jo Seline Meling og Huldeborg Barkved hver sin runde, og i NM kom Ingveig Håkonsen inn som outsider. Huldeborg fikk barn 17.mai, og har ikke fått så mang timer på sykkelen, og Ingveig har vært trial-pensjonist en stund nå. Dermed var det høyst usikkert hvor de sto i forhold til Seline.
Huldeborg kjørte på null, og vant foran Ingveig (2 prikker) og Seline (3 prikker), i det muligens jevneste NM som har vært? Så er det ekstra gledelig å se at de yngre kjørerne kommer hakk i hæl både her og i norgescupen.
NRK Rogaland : intervju med Huldeborg

I juniorklassen vant Henrik Berge Aslaksen ganske klart foran Patrick Bjørnland Larsen og Petter Govertsen, og videre følger en haug med dyktige førere som har hatt stor framgang. Framtida ser lys ut!

I veteranklassen klarte Dan Andre Riber også å nulle 30 seksjoner, og da var han vond å slå. Sigbjørn Kjos og Rune Vehus tok de neste plassene. Begge hadde 2 prikker, og ble skilt på tid. Det er heldigvis ikke så ofte det skjer, og i denne klassen kunne det nok også vært spedd på med noen vanskeligere seksjoner for de beste?

I tillegg til NM ble det kjørt Åpen Blå og Åpen Grønn, som et tilbud til de som ikke finner en egnet offisiell klassen. Tøffe utøvere også her!

Martin Skaar
Martin Skaar i Åpen Grønn
Bilder fra løpet

DSC_0477

Image 1 of 94

Henriette Andersen hadde fått både trialsykkel og bagasje bak i en Golf! Det må ha krevd nøye planlegging.