Norgescupåpning i Hobøl

Fint vær og kortbukser på fredag ble dessverre avløst av regn lørdag,som lot den viden kjente gjørma i Hobøl tre frem i all sin sleipe glans..
Seksjonsnavn som Grisebingen, Scottishbekken, Beverbekken, Jordbakken, Skråningen og Potetkjeller’n gir absolutt de rette assosiasjonene!
Det ble jo da en del prikker, men så vidt vites kom alle mindere seg tilbake til depoet før mørkets frambrudd 😀
Søndag var været så meget bedre, men helt tørt blir det nok ikke på lenge enda!

Resultater NC 1
Resultater NC2

Bilder kan ventes hos Nina Håkonsen Trialfoto

Drøyt 100 påmeldte deltakere er noe flere enn på åpningsløpet i fjor. Gledelig at de nye klassene Superveteran og Åpen Blå hadde bra deltakelse så det blir tellende runder! Så er det på den andre siden litt færre i Ungdom og Kvinner Junior, uten at utøvere har sluttet – de har rykket opp, men det er ikke kommet opp nye foreløpig.

I eliteklassen sto det som ventet mellom Jarand-Mathias Vold Gunvaldsen og Jone Sandvik. Jone kjørte jo veldig bra i de siste løpene i VM, der det også regnet skikkelig, men denne helga var det Jarand som sto på topp begge dager. Sander Bjoraa har også kjørt VM og har nok fått en god framgang av det. Nå var han nr tre begge dager, og ikke avskrekkende langt bak!
Jonas Jørgensen har gjort det bra i Trial 3 i VM, og viste styrke her med to fjerdeplasser.

I kvinner Elite tok Seline Meling og Huldeborg Barkved hver sin seier, med Maria Ersland og Wilde Moi på plassene bak. De erfarne er fortsatt i tet, men ungdommen kommer med stormskritt og treningsiver like bak!
Kvinner Junior har altså blitt litt færre, men så var vel fjoråret et rekordår for denne klassen! Minst tre førere har også rykket opp i KE. Anni Remus, Sara Nymo og Rebakka Sandvik var på pallen begge dager, men i litt ulik rekkefølge.
Alle i klassen er også påmeldt NM neste helg, det er tøft gjort – men tror de skal klare seg fint 😀

I junior tok Patrick Bjørnland Larsen begge seirene, men videre er det jevnt og full utskifting på pallen: Henrik Horve og Anton Barikmo på lørdag, Morten Swart og Andreas Wroldsen på søndag. I dagens løp var det 7 prikker som skilte plassene 2-8, så her er det helt åpent!

Den nye klassen Trial 2 fikk en pangstart med hele 10 påmeldte. Her kjører en lett miks av tidligere eliteførere, ex-juniorer som ikke holder aldersgrensen lenger, minst en veteran og vel også en som kunne kjørt junior og klart seg bra. Felles er at de har det skikkelig moro.
I NM kommer mange av disse til å vise at de er topp 10-15 i Norge, og det er jaggu bra!

Ungdomsklassen har skiftet farge til gult, men nivået er ikke økt så mye som det kunne antyde. Nivået er beskrevet som til og med «B vanskelig», og dermed betydelig lettere enn de andre gule klassene. Her vant William Thygesen begge dager, Nicolai T. Bruun og Brian Kristoffer Oppedal tok hver sin 2,plass mens Martin Skaar var nummer tre både lørdag og søndag. Så er det så jevnt at hva som helst kan skje allerede neste helg!

Veteran 40 pluss har fått ønsket om vanskeligere spor oppfylt, og takket heldigvis ved å stille opp. Morten Kolstad vant lørdag, Dan Riber på søndag.
Dan Riber, Sigbjørn Kjos og Arild Norum er på plass også i Gjerstad, men dessverre mangler det en del av de beste på lista for NM veteran. Vi får håpe det kommer noen til selv om det nå er etteranmeldingsgebyr?

Superveteran 60 pluss stilte også mannsterke, her tok Henrik Wergeland og Helge Ruden hver sin seier. Med nok deltakere til tellende runde begge dager har klassen allerede vist sin berettigelse, så får vi håpe det blir mange også videre i sesongen.

Så har vi klassene åpen Gul, Åpen grønn og Åpen fri, som ikke har NC-status – men som samler deltakere i hopetall. Deltakerne har svært ulik alder og forutsetninger, så det blir litt feil å framheve vinnere – men alle kjører for å gjøre sitt beste og overvinne nye utfordringer!

Rekruttklassene er tatt ut av resultatlistene her, siden det ikke skal publiseres for disse aldersgruppene. Men jammen er de dyktige alle sammen!