Resultater fra NC7 og sammenlagt 2022

Tross regnværet finnes det noen bilder som blir lagt til innlegget etter hvert..

Mange ble stående fast i denne glatte bakken, men Huldeborg drar kontrollert opp

Resultater alle klasser

Løpsanalyse NC 7

NC2022 Sammenlagt Korrigert liste19.10

NC-finalen gikk i Søgne i dag, med ca 80 deltakere og i sterkt varierende vær. Det var gjort justeringer i mange seksjoner, og noen seksjoner var helt nye siden NM. I følge eliteløperne var det heller litt vanskeligere enn dagen før, men antall prikker er jo ikke avskrekkende bå de beste her.
Som løpsanalysen viser var det definitivt noen krevende seksjoner, og over 40 prikker på vinneren juniorsporet tyder jo på at det var vanskelig nok!

Sondre Gilje Haga, Huldeborg Barkved og Jonas Jørgensen befestet lederstillingen med seier i finalen. Om de øvrige pallplassene var det jevnt: Jarand-Mathias var foran Mats i dag, og fikk dermed også 2.plassen sammenlagt. I KE er jo Erika Melchior på skadelista, men siden det strykes ett resultat ble det likevel et fortjent sølv i sluttregnskapet. Ingeborg Bergersen klarte en 2.plass i dag, og tok da også den siste pallplassen i sammendraget. I junior har Sindre Kjos stadig vært i toppen. I dag var ikke helt dagen, men han berget 2.plassen totalt foran Eivind Hugnastad fra Osterøy, som også har vært på pallen i 5 av årets runder. Petter Govertsen lå veldig godt an på hjemmebane etter første runde, men så raknet det nok litt. Det ble likevel 3.plass i løpet, og det er årsbeste!

I kvinner junior har det vært jevnt gjennom sesongen. Sigrid Stavseng tok sin 4. seier for året, men Kristiane Blesvik har vært særdeles stabil og tok sammenlagtseieren med knapp margin! Nora Marie Horve tok 3.plass i dag, men måtte se seg slått av Emma Sofie Nybråten i cupregnskapet.

I Ungdom er Håkon Overaa tydelig i form, og vant dagens runde foran Henrik Horve og Sander Enger. Vinner av cupen med god margin er Henrik, foran Cato Hetland og Håkon.

Veteranklassen er en sak for seg. Lørdag stilte et titalls veteraner i NM, søndag var bare Kevin Scrivens igjen. Det er det sikkert flere årsaker til, men gjennom sesongen har deltakelsen i klassen vært skuffende svak. Dvs – flere har vært på plass i NC-løpene, men velger å kjøre mer krevende spor enn NC veteran.
Sammenlagtlista for veteran er nå rettet opp. Kevin Scrivens har vært årets mest trofaste deltaker, han har kjørt alle runder unntatt OMS – og så står han igjen med bare 2 tellende. Men ettersom han nok er av dem som kjører løp fordi det er morsomt og utfordrende tipper jeg han har hatt det bra uten de poengene også!

Så var det så klart også sterke deltakere i de åpne klassene og i rekruttklassene – se listene!